zo 12 nov 2017
Topsporters gezocht

Talentdag 300x200

ARNHEM - Op Papendal en in Almere organiseerde NOC*NSF vandaag onder het motto 'Ik wist niet dat ik het in me had' samen met sportbonden voor de derde keer de NOC*NSF Talentdag, een nationale zoektocht naar topsporttalenten.

Ruim 650 jongeren tussen twaalf en achttien jaar gaven gehoor aan de oproep en schreven zich in voor de talentdag. Na de eerste screening werden er 480 uitgenodigd om vandaag te laten zien wat ze in huis hebben. Tijdens de verschillende testen werd gekeken naar o.a. spronghoogte, snelheid, armspanwijdte en uithoudingsvermogen. 

Vaak is het toeval dat een talent op de juiste plaats de juiste mensen tegenkomt en de gelegenheid krijgt om zich te ontplooien. Om dat toeval een handje te helpen organiseert NOC*NSF de Talentdag. De eerdere edities hebben ruim zeventig talenten opgeleverd die nu nog in de verschillende opleidingsprogramma’s van sportbonden zitten.

Kayan Bool, prestatiemanager Talentontwikkeling TeamNL "Momenteel is het zo dat talentidentificatie eigenlijk alleen binnen de sport zelf plaatsvindt. Dat is vooralsnog de meest effectieve manier om talenten te herkennen en te ontwikkelen. Maar veel mensen beseffen niet dat het ook mogelijk is om op latere leeftijd nog in te stromen en succesvol te worden in een andere tak van sport. Het gaat hier bijvoorbeeld om sporten als atletiek, rugby, roeien, volleybal en baanwielrennen. Bij deze sporten spelen ook een aantal, met name fysieke kenmerken een rol. Kenmerken die pas na de groeispurt zichtbaar worden."

Welke sport het best past bij de mogelijkheden van de jongeren, wordt na vandaag bekeken. De meest getalenteerde jongeren kunnen dan een uitnodiging van die betreffende sportbond verwachten, om specifieker getest te worden en in een programma mee te draaien waar hun talent kan worden bevestigd.

Talentdag

Topsporters gezocht

Talentdag 332x269
Deel dit via: