Veel gestelde vragen

Hoe kan ik lid worden van NOC*NSF?
Voor meer informatie over de toelatingseisen voor kandidaatleden, klik hier.

Hoeveel leden heeft NOC*NSF?
Cijfers over de georganiseerde sport zijn te vinden in de publicatie Ledental NOC*NSF. De meest recente gegevens kun je hier downloaden of bestellen.

Zijn er stageplaatsen beschikbaar bij NOC*NSF? 
NOC*NSF werkt nauw samen met een aantal HBO-opleidingen en biedt studenten daarmee de mogelijkheid voor het volgen van een stage of afstudeeropdracht. Incidenteel  worden er ook specifieke stageopdrachten uitgezet, waarvan melding wordt gemaakt op onze website. Klik hier voor openstaande stage- of afstudeeropdrachten. Mail je liever rechtstreeks? Dat kan naar jobs@nocnsf.nl.
 
Wat zijn de regels rondom het gebruik van het NOC*NSF-logo?
Het NOC*NSF-logo is een Olympisch embleem, dat wil zeggen een combinatie van de Olympische ringen met een ander (beeld)element. Elk Olympisch embleem is gebonden aan de regels van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Meer informatie over deze regels vind je hier.

Waar kan ik de adresgegevens vinden van de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden?
Antwoord: De ledenlijst van de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden vind je hier.

Wat zijn de vijftien grootste sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF in volgorde van grootte?
Klik hier voor de laatste ledentallen.
 
Waar vind ik informatie over Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen?
In de Nederlandse Deelnemersfinder kan je elke Nederlandse deelnemer terugvinden. Tevens kun je zien binnen welke discipline hij/zij deelnam en of hij/zij een medaille heeft behaald. Klik hier voor de Nederlandse Deelnemersfinder.