zo 30 jul 2017
World Games afgesloten: Nederland met zeven medailles naar huis

aafke van leeuwen wg 2017 300Aafke van Leeuwen (jiu jitsu) won bronsFoto: Marco Spelten Actiefotografie.nl

WROCLAW - De laatste dag van de World Games heeft Nederland geen eremetaal opgeleverd. Handboogsporter Peter Elzinga (foto) kon het in de strijd om brons niet bolwerken tegen de Kroaat Buden. In een duel, waarin beide mannen last hadden van de wisselende windcondities, nam Elzinga een voorsprong. In de laatste ronden was het Buden, die de overhand kreeg en de overwinning binnensleepte: 141-143.

Eerder op de slotdag werden de touwtrekkers -640kg uitgeschakeld in de voorronde. De mannen pakten een punt tegen Ierland, maar verloren van Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië en Zwitserland. De kanopolosters sloten het toernooi af met een 6-3 overwinning op Canada en eindigden als vijfde.

Driemaal goud, tweemaal zilver, tweemaal brons
Nederland heeft de World Games afgesloten met driemaal goud, tweemaal zilver en tweemaal brons. Hiermee is Nederland als 25e geëindigd in het klassement , waarvoor het kickboksgoud van Sarèl de Jong (demonstratiesport) niet meetelde.

De Nederlandse medailles:
Goud: Boy Vogelzang (jjiu jitsu), korfbalteam, Sarèl de Jong (kickboksen)
zilver: Aafke van Leeuwen (jiu jitsu), touwtrekkers (-700kg)
brons: Ruben Assmann/Marnix Bunnik (jiu jitsu), Tara Fokké/Carlijn Blekkink (trampolinespringen)

Chef de mission Jan Sjouke van den Bos: “We hebben mooie hoogtepunten beleefd, maar concluderen dat de programma’s in deze sporten verbeterd moeten worden. In 2009 werden we 14e, in 2013 18e en nu 25e. Als we niet meegaan met de rest van de wereld, verliezen we verder terrein. Hier ligt een grote uitdaging voor de landelijke sportorganisaties. Het goede gevoel overheerst, want met sporters, staf en supporters vormden we een fantastisch team. Wrocław was oranje gekleurd.”

Studio Wrocław
In de laatste uitzending van Studio Wrocław een uitgebreide terugblik op de - laatste dag van de - World Games. Deze uitzending komt vanavond op de Facebook-pagina van #TheWorldGamesNL te staan.

Meer over de Nederlandse ploeg op de World Games is te vinden op www.theworldgamesnl.nl

World Games

World Games afgesloten: Nederland met zeven medailles naar huis

korfballers winnen world games332
Deel dit via: