zo 30 jul 2017
Talent Team Györ2017 feestelijk onthaald op Schiphol

Suzanne en Alida 300x200

SCHIPHOL – TalentTeam Györ 2017 is terug in Nederland. Vanmiddag landde de equipe van chef de mission Pieter van den Hoogenband op Schiphol. De ploeg werd feestelijk onthaald zo’n 150 vrienden en familie. Het TalentTeam behaalde op het European Youth Olympic Festival in het Hongaarse Györ zestien medailles.

Achtmaal klonk in de Hongaarse stad het Wilhelmus, zes keer werd er een zilveren medaille aan een Nederlander uitgereikt en tweemaal was er brons. Daarmee behaalde Nederland de vierde plaats in het medailleklassement, achter Rusland, Hongarije en Italië.

Van den Hoogenband was dan ook bijzonder trots op zijn team. “We hebben daar met zijn allen een ontzettend mooie prestatie geleverd en daar ben ik best trots op”, verklaarde de drievoudig Olympisch kampioen. “Ik zeg bewust samen, want ook de coaches en begeleiders hebben keihard voor dit resultaat gewerkt. En de successen hebben we ook samen gevierd. Ik ben een man van tradities en we hadden de traditie dat we elke avond met alle sporters een erehaag vormden voor de medaillewinnaars. Daarnaast hebben we ook tegenslagen gehad, want ook dat hoort bij de sport.”

Het EYOF is een tweejaarlijks multisportevenement voor jonge sporters in de leeftijd van 15-18 jaar. Het gaat er niet alleen om de medailles, maar NOC*NSF beschouwt het ook als een leermoment voor jonge sporters op weg naar de top. De dynamiek die zo’n groot evenement met zich meebrengt, de opening, de aanwezigheid van andere sporten, een Olympisch dorp, is voor de jonge sporters een volkomen nieuwe ervaring.

“Ik denk dat ze ook op dat vlak veel hebben geleerd”, aldus VDH. “Ik vind het heel mooi dat er tijdens zo’n toernooi interactie tussen de verschillende sporten ontstaat. Coaches die ervaringen uitwisselen, sporters die bij andere sporten gaan kijken. Een mooi voorbeeld vond ik de laatste wedstrijd van de handbalsters. Die meiden zaten in een dipje want hun toernooi was niet zo goed verlopen, Op  zaterdagochtend moesten ze om plaats 7 spelen en op de tribune waren al onze zwemmers en kanoërs aanwezig om ze aan te moedigen. Dat vind ik nou ook de winst van zo’n EYOF.”

Kijk hier voor meer foto's:

Györ 2017

Talent Team Györ2017 feestelijk onthaald op Schiphol

Suzanne en Alida 332x269
Deel dit via: