di 25 jul 2017
EYOF Dag 2: goud en tweemaal zilver voor Talent Team

Minke Bisschops vlag 300x200Minke Bisschops

GYÖR – Eén gouden medaille en twee zilveren. Dat was de oogst van het Talent Team op dag 2 van het European Youth Olympic Festival in het Hongaarse Györ. Atlete Minke Bisschops pakte dinsdag de hoofdprijs op de 100 meter. Judoka Daan Moes (klasse tot 57kg) en zwemmer Casper Corbeau (100 meter schoolslag) werden op de tweede trede van het podium geëerd.

Daarmee komt het totaal aantal medailles van het NOC*NSF Talent Team Györ 2017 op vier. Gisteren waren de estafettezwemsters al goed voor zilver op de 100 meter vrij.

Minke Bisschops was de gevierde dame in de atletiekploeg. De Landgraafse had zich een dag eerder al als beste geplaatst voor de finale van het koninginnenummer, de 100 meter sprint. Daarin maakte ze de verwachtingen dubbel en dwars waar. In 11:58 seconden pakte ze het goud. Sven Janssons plaatste zich met gemak als tweede voor de finale van de 110 meter horden, in een tijd van 13:88. op de 400 meter ging Henrik Kok als zesde in 51.62 naar de finale.
 

 

ZW Casper 300x200Casper Corbeau

Ook Casper Corbeau voldeed aan de verwachtingen. De in Portland (GB) woonachtige zwemmer plaatste zich eerder als tweede voor de finale. In een persoonlijke recordtijd van 1:03 sec. veroverde hij het zilver. Op de 50 meter vrije slag stelde Kenzo Simons met een tijd van 23,8 sec. een finaleplaats veilig.

Op de eerste dag van het judotoernooi was het meteen prijs voor Daan Moes, die uitkomst in de categorie tot 57kg. De lichtgewicht uit Almelo vocht zich overtuigend naar de finale. Daar was de thuisfavoriet net te sterk.

 

Judo Daan 300x200Daan Moes

Net als bij het judo was het ook de eerste dag van het kanovaren in Györ. Milan Dekker en Femke Jansen (beiden op de 500m) werden in de K1 uitgeschakeld in de kwalificaties. Met Wies SIffels kwalificeerde Jansen zich in de K2 wel voor laatste acht.

De turners kwamen uit in de landenwedstrijd, wat tevens de kwalificatie was voor de toestelfinales. De beste Nederlandse prestatie kwam op naam van Wesley de Haas. Hij werd tiende op het onderdeel sprong en is daarmee de tweede reserve in de finale van zaterdag.

De handbalsters wachten in Györ nog steeds op hun eerste overwinning. Na de nederlaag van gisteren tegen Hongarije was vandaag ook Roemenië te ster. In de Audi Arena werd het 33-32. Desondanks hebben ze plaatsing voor de halve finale morgen nog wel in eigen hand. Als ze morgen met twee doelpunten verschil winnen van Noorwegen zijn ze alsnog door.


Klik hier voor alle uitslagen van de Nederlanders.

Györ 2017

EYOF Dag 2: goud en tweemaal zilver voor Talent Team

Minke Bisschops vlag 332x269
Deel dit via: