ma 24 jul 2017
EYOF Dag 1: Zwemsters bezorgen Talent Team eerste plak

Zilveren zwemsters 300x200

GYÖR - De Nederlandse estafettezwemsters hebben het Talent Team op het European Youth Olympic Festival in Györ de eerste medaille bezorgd. Britta Koehorst, Imani de Jong, Nienke Jonk en Elise Tanis zwommen in de Hongaarse stad op de 4x100 meter naar het zilver, achter winnaar Rusland en voor thuisland Hongarije.

Het Nederlandse kwartet had zich eerder die dag ook als een na beste gekwalificeerd en maakte de verwachtingen ’s avonds meer dan waar. Het viertal klokte een tijd van 3.49.37. “Geweldig”, reageerde Elise Tanis na afloop. “We hadden ons als tweede geplaatst voor de finale, en toen was het knallen!”

Casper Corbeau stelde zich op de 100 meter schoolslag kandidaat voor een medaille. De inwoner van Portland (GB) ging als tweede naar de finale in een tijd van 1.03.61.

Ook bij het atletiek werden finaleplaatsen veiliggesteld. Minke Bisschops ging op de 100 meter als snelste naar de eindstrijd. De sprintster uit Landgraaf zette in de halve finales een tijd neer van 11,71. Bij het polsstokhoogspringen behaalde Marnix Kolkman een finaleplaats. De Edammer sprong een hoogte van 4,30 meter.

Voor de Nederlandse handbalmeiden liep de eerste dag van  het EYOF uit op een deceptie. In de Audi Arena was het gastland veel te sterk: 26-43. Kijk hier voor een uitgebreid verslag.

Klik hier voor alle uitslagen van de Nederlanders op dag 1 van het EYOF.

Györ 2017

EYOF Dag 1: Zwemsters bezorgen Talent Team eerste plak

Zilveren zwemsters 332x269
Deel dit via: