zo 23 jul 2017
EYOF Györ 2017 feestelijk geopend

Zoë met vlag kleinst

GYÖR - De veertiende editie van het European Youth Olympic Festival (EYOF) is zondagavond in het Hongaarse Györ geopend. Hoogtepunt van de opening was de intocht van de atleten. Het NOC*NSF Talent Team Györ 2017 werd aangevoerd door handbalster Zoë Sprengers, die als vlaggendrager als eerste Nederlandse sporter het stadion binnenliep.

Zo’n 2500 jonge topsporters, in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar en afkomstig uit 50 landen, zullen de komende week in tien takken van sport strijden om de medailles. Nederland is met 63 sporters vertegenwoordigd, die uitkomen in atletiek, judo, handbal, kano, turnen en zwemmen. Het team staat onder leiding van chef de mission Pieter van den Hoogenband. De avond werd gevuld met veel entertainment en DJ Steve Aoki. Ook werd de Olympische eed afgelegd en het vuur ontstoken.

EYOF

Het European Youth Olympic Festival wordt georganiseerd onder auspiciën van de vereniging van Europese Olympische Comités EOC. Het EYOF wordt iedere twee jaar georganiseerd en kent een zomer- en een wintereditie.

Naast de internationale wedstrijdervaring die de talenten bij het EYOF opdoen, leren ze over hun eigen functioneren in een groep van topsporters. Vaak is dit evenement een stimulans op de nog lange, vaak moeizame weg naar de seniorentop. Zo draagt het EYOF bij aan de voorbereiding op de volwassen Olympische Spelen.

Meer informatie over het evenement en een overzicht van alle Nederlandse deelnemers en hun woonplaats is te vinden op www.nocnsf.nl/gyor2017.

Bekijk hier hoe ons Talent Team het  stadion binnenliep, met vlaggendrager Zoë Sprengers voorop.

Györ 2017

EYOF Györ 2017 feestelijk geopend

Zoë met vlag kleinst 332x269
Deel dit via: