vr 23 jun 2017
Wolff, Van der Rijst en Jeukendrup versterken High Performance Team

rene wolff 300

ARNHEM - Het High Performance Team van Team NL is uitgebreid met drie experts: prestatiemanager René Wolff, prestatiemanager Paralympisch Ralf van der Rijst en prestatiemanager voeding Asker Jeukendrup.

Onder leiding van technisch directeur Maurits Hendriks heeft NOC*NSF binnen de technische staf een aantal prestatiemanagers en experts aan het werk, die opereren onder de noemer High Performance Team. De prestatiemanagers ondersteunen de sportbonden bij het versterken van hun topsportprogramma's, de experts dragen met hun deskundigheid bij op het terrein van fysieke training, prestatiegedrag, technologie, medische begeleiding, sportwetenschap & innovatie en voeding & diëtiek. 

Aanwinst

De nieuwste aanwinst is René Wolff, die als prestatiemanager verschillende bonden gaat adviseren en ondersteunen bij hun sporttechnische programma's. Zijn jarenlange ervaring als topsporter en expertise als bondscoach in het baanwielrennen blijft zo behouden voor de versterking van meer Nederlandse topsportprogramma’s.

Eerder werd al bekend dat Asker Jeukendrup als prestatiemanager voeding is aangesteld. Hij is internationaal gerenommeerd op dit gebied. In het verleden was hij al als extern adviseur betrokken bij het werkveld voeding van NOC*NSF. Als prestatiemanager voeding krijgt hij een plaats binnen het High Performance Team en vanuit die positie levert hij op meer structurele wijze zijn bijdrage aan Team NL. De primaire focus van Jeukendrup ligt op begeleiding van sporters op het hoogste niveau, de ontwikkeling van experts en onderzoek en innovatie.

Ook oud-schaatser Ralf van der Rijst is benoemd als prestatiemanager. Met ervaring als technisch directeur bij de handboogbond en bij de boksbond verlegt hij nu zijn aandacht naar het Paralympische werkveld. Hij gaat bonden adviseren en ondersteunen bij hun Paralympische programma’s. 

Maurits Hendriks, technisch directeur, is heel content met de versterking van het High Performance Team van Team NL. ‘Met deze uitbreiding zijn we weer op volle oorlogssterkte. Ik hoop dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan het optimaliseren van de dagelijkse setting van de Nederlandse topsporters.’

TeamNL

Wolff, Van der Rijst en Jeukendrup versterken High Performance Team.

wolff332
Deel dit via: