vr 09 jun 2017
Ruim 6.000 enthousiaste scholieren beleven geweldige dag bij finale Olympic Moves

Paumen300

Met een wervelende eindshow met Jonna Fraser, is vrijdagmiddag 9 juni de landelijke finale van Olympic Moves afgesloten. De finale van de grootste schoolsportcompetitie van Nederland vond vandaag plaats in en rond het Olympisch Stadion in Amsterdam. Ruim 6.000 middelbare scholieren gingen de uitdaging met elkaar aan in 15 sporten voor het kampioenschap voor scholen. Olympic Moves is een initiatief om jongeren binnen de schoolomgeving (opnieuw) kennis te laten maken met verschillende sporten en het plezier van samen sporten te laten beleven.

"Ondanks de regen straalt het plezier er vanaf", zegt Maartje Paumen te midden van duizenden sportieve scholieren. De Olympische hockeykampioene ontstak vanochtend de vlam tijdens de openingsceremonie van de finale van Olympic Moves.

Grootste schoolsportcompetitie van Nederland
Na de spetterende openingsceremonie, waarbij Maartje aanwezig is en danser Juvat Westendorp zijn moves showt, gaat de finale van de grootste schoolsportcompetitie van Nederland van start. Ruim 6.000 deelnemers gaan de uitdaging aan om met hun school kampioen van Nederland te worden. De leerlingen komen uit in 15 verschillende sporten waarbij ook een aantal heel bijzondere sporten zoals ultimate frisbee, floorball, mini trampoline en streetdance. De overige sporten zijn atletiek, badminton, handbal, hockey, korfbal, softball, streetball, tennis, veldloop, voetbal en volleybal. De deelnemers hebben zich via 75 regionale finales geplaatst voor deze eindstrijd. De huldiging van de kampioenen vindt plaats aan het einde van de middag.

Olympic Moves
Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland. Want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Bij het verlaten van de middelbare school, sport bijna de helft van alle jongeren helemaal niet meer. Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving (opnieuw) kennis te laten maken met verschillende sporten. Met Olympic Moves beleven jongeren plezier in het samen sporten, worden nieuwe vriendschappen gesloten en raken zij geïnspireerd om te blijven sporten. Docenten LO signaleren positieve effecten op leerlingen door deelname aan Olympic Moves, zoals sociale integratie, meer zelfvertrouwen en omgaan met winnen of verlies.

Moves

Ruim 6.000 enthousiaste scholieren beleven geweldige dag bij finale Olympic Moves

Paumen332
Deel dit via: