ma 29 mei 2017
Memos voor de eerste keer in Nederland

MEMOS studenten op Papendal 300x200

ARNHEM - NOC*NSF is van maandag 22 t/m woensdag 31 mei gastheer van de Executive Masters in Sport Organisations Management (Memos). Memos is een internationale opleiding voor getalenteerde, ambitieuze professionals in nationale en internationale sportorganisaties, die voor de tiende keer wordt georganiseerd. Voor het eerst zijn de cursisten vanuit de hele wereld te gast in Nederland. Zij verblijven deze periode op Papendal in Arnhem.

Doel van Memos is de deelnemers voor te bereiden op een leidinggevende functie in de sport. Veel deelnemers van eerdere Memos-opleidingen zijn inmiddels doorgegroeid tot decision-makers bij het IOC, NOC's en internationale federaties. Eerder namen onder meer de Nederlanders Herman Ram (directeur Dopingautoriteit), Jan Kossen (directeur KNZB) en Erik-Jan Koers (manager Performance & Strategic Investment, Sport New Zealand) deel aan de master. Dit jaar volgt Huibert Brands (accountmanager NOC*NSF) de opleiding. 

Het inhoudelijke programma wordt verzorgd door 14 ervaren internationale docenten. Ook geeft NOC*NSF een aantal presentaties over onder meer dual career, human resource management in de sport en het Nederlandse evenementenbeleid.

"Gastheer mogen zijn van deze opleiding is een unieke kans voor NOC*NSF, het Olympic Training Center Papendal en het Hotel – en Congrescentrum Papendal om zich internationaal te presenteren en de aandacht op de kwaliteiten van de Nederlandse sport te vestigen. Dit was dan ook een belangrijke reden voor NOC*NSF om de Memos-opleiding naar Papendal te halen", aldus Herbert Wolff, hoofd van de afdeling Internationale Zaken van NOC*NSF.

De Memos-opleiding wordt georganiseerd onder auspiciën van het IOC en deels gefinancierd door Olympic Solidarity. De coördinatie van Memos op Papendal ligt bij NOC*NSF Internationale Zaken.

Internationaal

Memos voor de eerste keer in Nederland

MEMOS studenten op Papendal 332x269
Deel dit via: