ma 13 feb 2017
NOC’s werken aan handboek voor organiseren sportpark tijdens Olympische Spelen

oe 300

ARNHEM - Acht Nationale Olympische Comités, waaronder NOC*NSF, hebben de handen ineen geslagen om een format voor een sportpark te ontwikkelingen, die tijdens de Olympische Spelen in ieder land kunnen worden georganiseerd. Een thuisblijfevenement voor Olympische sportfans, waarbij ze de Olympische waarden, de waarden van sport en de Olympische Spelen optimaal kunnen beleven. Onlangs vond de kick-off van het project ‘Sport parks inspired by the Olympics’ plaats in Praag.

NOC*NSF is door het Tsjechisch Olympisch Comité benaderd om deel te nemen aan dit EU-project vanwege het succes van de Olympic Experience, dat afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen van Rio werd georganiseerd. Meer dan 100.000 sportliefhebbers brachten op een van de zestien dagen een bezoek aan de Olympic Experience op het sportstrand van Den Haag. Ook in Tsjechië en België werden Olympische Parken georganiseerd tijdens de Olympische Spelen van Rio. Het Internationaal Olympisch Comité ondersteunt het EU-project.

Het doel van het IOC is om de kracht van de Olympische Spelen te gebruiken om mensen tijdens de Olympische Spelen via sportparken in eigen land in contact te brengen met sport en hen van sport te laten genieten. Dit sluit naadloos aan op de ambitie van de EU om mensen te inspireren gezonder te leven en meer aan beweging te doen.

Samen met de NOC’s van Tsjechië, Oostenrijk, Italië, België, Kroatië, Finland en Frankrijk werkt NOC*NSF de komende twee jaar aan een handboek voor het organiseren van evenementen vergelijkbaar met de Olympic Experience. Dit handboek geeft organisatoren tools en richtlijnen voor het organiseren van sportevenementen, bijvoorbeeld over het werven van vrijwilligers, marketing en sponsoring, samenwerking met externe partijen, etc. In het najaar van 2018 wordt het handboek opgeleverd aan het IOC en is het beschikbaar voor alle landelijke NOC’s.

Het project wordt financieel ondersteund vanuit het Erasmus+ programma van de Europese unie en door het IOC.

NOC*NSF

NOC’s werken aan handboek voor organiseren van een Sportpark tijdens Olympische Spelen.

oe 332
Deel dit via: