za 13 feb 2016
NOC*NSF en Japans NOC tekenen samenwerkingsovereenkomst

ondertekening bolhuis800

LILLEHAMMER - NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en Tsunekazu Takeda, IOC-lid en voorzitter van het Japanse NOC, hebben vandaag tijdens de Youth Olympic Games in Lillehammer een memorandum of understanding (MoU) getekend.

In de overeenkomst spreken de twee NOC’s de intentie uit om in de toekomst, met het oog op de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio 2020, nauw samen te werken. De NOC’s zullen zowel op het gebied van topsport als ook in het breedtesportveld ervaring en kennis met elkaar delen en uitwisseling tussen beide sportlanden stimuleren. Ook wordt bekeken of er een gezamenlijk sociaal-maatschappelijk sportproject in Japan uitgevoerd kan worden.

Na een memorandum of understanding met het Braziliaanse NOC is dit de tweede keer dat NOC*NSF een overeenkomst sluit met een NOC van een gastland van de Olympische Spelen. “We zijn blij dat we ruim vier jaar voor de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio een overeenkomst met het Japanse NOC hebben kunnen sluiten. Dit opent deuren en biedt vele kansen voor NOC*NSF en de bonden in hun voorbereiding op de Spelen van 2020,” licht NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis toe. “We hebben bewust gekozen voor een breed MoU met het Japanse NOC, zodat niet alleen de topsport maar ook de breedtesport in Nederland kan profiteren van de Spelen in Japan,” onderstreept NOC*NSF directeur Gerard Dielessen.

In de komende periode werken NOC*NSF en het Japanse NOC de samenwerking in detail verder uit. Ook zal NOC*NSF de MoU benutten om met andere Japanse organisaties banden te verstevigen.

NOC*NSF

NOC*NSF en Japans NOC tekenen samenwerkingsovereenkomst

ondertekening bolhuis332
Deel dit via: