di 13 dec 2016
Coaches voor het voetlicht

Coachdiner 300x200Bronzen coaches Ronnes, Van der Linden en Van der Ham

HARDERWIJK - Over het sportjaar 2016 is al veel gezegd en geschreven. Er is gevierd en er wordt teruggekeken. Geheel terecht en begrijpelijk gaat de aandacht dan vooral naar de sporters of teams die geweldige prestaties leverden. Vandaag was het de beurt aan een andere groep. NOC*NSF nodigde de coaches die aan de basis van dat succes stonden uit voor een diner, het TeamNL Coach Diner.

In eerste instantie niet om de prestaties (nog eens) te vieren, maar vooral om hun enorme vakmanschap te eren. Samen met NLcoach, Mastercoach en sponsor EY wordt al jaren hard gewerkt om de positie van de coach te verankeren.

Het is bijna een ondoenlijke zaak om alle coaches voor zo’n diner aan tafel te krijgen. Toch was een bont gezelschap aanwezig in de Basiliek in Harderwijk. In aanwezigheid van een delegatie van het ministerie van VWS en NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis werden de coaches van de Olympische, Paralympische en wereldkampioenen van 2016 welkom geheten. Een zwemcoach, een schaatscoach en een coach uit het Paralympisch atletiek schoven bij elkaar aan tafel. Een bridgecoach zat naast de beachvolleybalcoach. “Een prachtig palet van alle coaches in Nederland”, noemde Maurits Hendriks het gezelschap.

Coaches

Coaches voor het voetlicht

Coachdiner 332x269
Deel dit via: