ma 28 nov 2016
Psycholoog Paul Wylleman gaat Nederlandse topsporters begeleiden

MoU 300x200

AMSTERDAM - NOC*NSF gaat samenwerken met de Vrije Universiteit Brussel over psychologische begeleiding van topsporters naar de Olympische Spelen van 2018 en 2020. Algemeen directeur van NOC*NSF Gerard Dielessen en rector Caroline Pauwels ondetekenden daartoe vandaag een memorandum of understanding.

De Vrije Universiteit Brussel verschaft sinds meerdere jaren expertise inzake onderzoek, onderwijs en begeleiding in topsport. Sinds 2014 levert de Vrije Universiteit via haar hoogleraar Sportpsychologie Paul Wylleman expertise op het gebied van prestatiegedrag bij topsporters. Als prestatiemanager Prestatiegedrag maakt hij, onder leiding van Maurits Hendriks, deel uit van het High Performance Team van NOC*NSF.

Wylleman richt zich, in nauw overleg met de bonds- en Olympische coaches, op het ontwikkelen en het maximaliseren van het prestatiegedrag van de atleten en teams. Hierbij wordt er ook aandacht besteed aan de klinische begeleiding van topsporters. Wylleman stelde hiervoor een team van experts in prestatiegedrag samen die hij in functie van een effectieve en efficiënte begeleiding van de Nederlandse talenten, topsporters en coaches aanstuurt. Als lid van TeamNL stond hij mee in voor de voorbereiding van de Nederlandse Olympiërs op de 2016 Spelen en verschafte hij te Rio ook “on-site” begeleiding aan TeamNL.

Wylleman doceert aan de Vrije Universiteit Brussel onder andere sportpsychologie, mentale training en begeleiding en high-performance management. Ook verricht hij er onderzoek naar de ontwikkeling van de topsportcarrière, de duale carrière studie en topsport, mentale begeleiding van talentvolle en topatleten en de kwaliteit van topsportpsychologische begeleiding. Met zijn onderzoeksgroep verricht hij onderzoek voor onder andere het IOC, WADA en de Europese Commissie.

Topsport

Psycholoog Paul Wylleman gaat Nederlandse topsporters begeleiden

MoU 332x269
Deel dit via: