ma 21 nov 2016
Oud-atleet Chiel Warners benoemd in WADA Atletencommissie

Chiel Warners 300x200Chiel WarnersFoto: NOC*NSF

ARNHEM - Chiel Warners, oud-atleet en voorzitter van NOC*NSF Atletencommissie, is deze week gekozen als lid van de Atletencommissie van het Wereld Anti-Doping Agentschap WADA. De kandidatuur werd onder andere ondersteund door het ministerie van VWS, sportkoepel NOC*NSF en de Dopingautoriteit. De benoeming gaat in op 1 januari 2017 en geldt voor drie jaar.

Warners stelt met zijn kandidatuur te willen bijdragen aan de geloofwaardigheid en de integriteit van de sport: ‘Ik sta voor schone sport en schone sporters. Sport heeft me altijd zoveel gegeven dat het me pijn doet om te zien dat de geloofwaardigheid zoveel afneemt, vooral de laatste jaren. Onze sport weer schoon krijgen begint bij de sport en de sporters zelf. Maar dit kan niet zonder een integrale aanpak waar ook overheden deel van uitmaken. WADA is de organisatie waarin dit in mijn ogen het best verenigd kan worden. Het is een eer en een voorrecht om daar vanuit mijn ervaring op mondiaal niveau aan bij te dragen.’

NOC*NSF is verheugd dat we vanuit Nederland nog meer kunnen bijdragen aan het internationale dopingbeleid. Voorzitter André Bolhuis stelt: ‘Wij zijn trots dat Chiel deze positie de komende jaren gaat vervullen. Zeker gezien alle recente ontwikkelingen in het internationale anti-doping speelveld. We wensen Chiel dan ook veel succes toe!’

WADA ziet interactie met en feedback van de topsporter als topprioriteit. Haar atletencommissie vertegenwoordigt het perspectief en de rechten van sporters, en verheldert de rol en verantwoordelijkheden van sporters waar het gaat om anti-doping. De sporters van de atletencommissie adviseren WADA bij het begrijpen van de uitdagingen die ze tegenkomen en bij de strategiebepaling om meer inzicht te krijgen, maar ook ter voorkoming van dopinggebruik.

De WADA atletencommissie wordt voorgezeten door de Canadese cross country skiester Beckie Scott, en bestaat daarnaast uit ongeveer vijftien topsporters uit verschillende takken van sport vanuit de hele wereld. Zij promoten anti-doping en geven feedback over anti-doping initiatieven aan overheden en overige organisaties.

AV 2016

Atleet Chiel Warners benoemd in WADA Atletencommissie

Chiel Warners 332x269
Deel dit via: