vr 20 mrt 2015
Regelmatige sporter is gelukkig en voelt zich gezond

Voetbal geelzwart 300x200
ARNHEM - Nederlanders die wekelijks sporten zijn het meest tevreden met het leven in het algemeen. Tweederde van deze regelmatige sporters geeft aan dat zij of hij van sporten gelukkig wordt. Dat blijkt uit representatief onderzoek van GfK in opdracht van NOC*NSF, onder meer dan 3.000 Nederlanders tussen de 15-80 jaar.

De resultaten van dit onderzoek, uitgebracht op de International Day of Happiness, tonen aan dat er een verband bestaat tussen sporten en geluk. Regelmatige sporters geven aan veel nieuwe vrienden en sociale contacten te maken via sport. Ook geeft 70 procent van de wekelijkse sporters aan dat zij zich tijdens het sporten gelukkig voelen.

Nederlanders die niet of weinig sporten zijn significant minder tevreden met het leven in het algemeen. 75 procent van alle Nederlanders is tevreden over zijn of haar geestelijke gezondheid. Bij niet sporters is dit iets lager. De tevredenheid over de lichamelijke gezondheid verschilt veel sterker tussen niet of regelmatige sporters. Bijna de helft van de niet sporters is ontevreden over zijn of haar lichamelijke gezondheid.

Bekijk de volledige resultaten van de Rapportage Sport en Geluk.

Lees ook:
Onderzoek Regelmatige sporter is gelukkig en voelt zich gezond Voetbal geelzwart 332x269
Deel dit via: