vr 09 jan 2015
Boston Amerikaanse kandidaatstad Spelen 2024

Cauldron Londen_Getty_Streeter Lecka 300x200Atletiek tijdens de Olympische Spelen in LondenFoto: Getty Images/Streeter Lecka
BOSTON - Boston is de Amerikaanse kandidaatstad voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2024. Het Amerikaans Olympisch Comité verkoos gisteren Boston boven Los Angeles, San Francisco en Washington.

Boston onderscheidde zich vooral door de meer dan honderd universiteitsgebouwen in en rond de stad. Daar kunnen bijeenkomsten worden georganiseerd en de atleten worden ondergebracht.

Tweede kandidaatstad
Boston is de tweede officiële kandidaatstad; Rome was de eerste. Duitsland komt ook met een kandidaat, maar moet nog kiezen tussen Hamburg en Berlijn. Ook Frankrijk en Hongarije overwegen een bid in te dienen. Het IOC wijst de Spelen in 2017 toe.

In 1996 werden de Olympische en Paralympische Zomerspelen voor het laatst in de VS gehouden. Ze waren toen in Atlanta. De VS probeerde de Spelen sindsdien twee keer binnen te halen. De bids voor New York 2012 en Chicago 2016 liepen op niets uit.

De Winterspelen werden in 2002 nog wel op Amerikaans grondgebied georganiseerd. Salt Lake City was toen de gaststad.

9 januari 2015
Deel dit via: