Olympic Moves 335x194 Dag 5: Talent ontplooit dankzij Olympic Moves
Olympic Moves 970x400

Dag 5: Talent ontplooit dankzij Olympic Moves

De Arnhemse VMBO-school 't Venster is sinds 2011 aangesloten bij Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, in 2003 gestart om meer middelbare scholieren samen (meer) te laten sporten. Het evenement heeft in korte tijd een vaste plek gekregen op de agenda van 't Venster. In het eerste jaar telde de school 36 deelnemers, die uitkwamen in voetbal en basketbal. Afgelopen november werd een complete Olympic Moves-week georganiseerd, waar 260 leerlingen aan meededen in zeven sporten.

De leerlingen kunnen zelf hun team samenstellen. Dus niet per se de beste korfballers of voetballers bij elkaar. De gedachte achter Olympic Moves is immers ‘Samen bewegen, samen plezier hebben’. Dat kan ten koste gaan van het resultaat, maar het kan ook een successtory opleveren. Zo deed 't Venster vorig schooljaar voor het eerst met een streetdance-team mee aan Olympic Moves. Bijna alle deelneemsters waren zo enthousiast dat ze zich inmiddels hebben ingeschreven bij een dansvereniging. Mathijs Meiling, docent van ‘t Venster: “Dat is voor ons een bekroning: dat die meiden hier met streetdance hebben kennisgemaakt en dat ze het zo leuk vinden dat ze nu in hun vrije tijd zijn aangesloten bij een dansvereniging.” 

Eén van hen, de dertienjarige Aaliyah Wielzen, kreeg zelfs de hoofdrol in een videoclip van Olympic Moves. Daarin vertelt ze dat ze dankzij Olympic Moves meer motivatie heeft gekregen om ook haar best te doen op school. Behalve veel enthousiasme wint de school veel meer met Olympic Moves. ’t Venster kampte net als andere VMBO-scholen met het vaak negatieve imago dat deze onderwijsvorm heeft. Olympic Moves heeft de school een betere en positievere naamsbekendheid opgeleverd. Daarnaast versterkt het evenement de band tussen leraren en leerlingen en de leerlingen onderling. “Als je het allemaal bij elkaar optelt is het enorm”, concludeert Meiling. “Olympic Moves sluit perfect aan bij het motto van onze school: hier telt elk talent en we willen de mogelijkheden bieden dat te ontplooien.”

Bekijk de video met de Arnhemse Aaliyah in de hoofdrol:

Deel dit via: