Madrid, Istanbul, Baku, Tokyo en Doha in de race voor organisatie OS 2020

do 16 feb 2012
Vijf steden doen bid voor Spelen 2020

Beeld met ringen_200x300
LAUSANNE - Het Internationaal Olympisch Comité heeft van vijf steden een officiëel bid ontvangen voor de organisatie van de Olympische en Paralympische Spelen van 2020. Dat heeft het IOC donderdag laten weten. Het gaat om Istanbul (Turkije), Tokyo (Japan), Baku (Azerbeidjan) Doha (Qatar) en Madrid (Spanje).

Deze steden hebben de inschrijfformulieren ingediend, met hun plannen. Dit is stap 1 in de bidprocedure. Een IOC-werkgroep gaat de plannen bestuderen en brengt verslag uit aan het IOC-bestuur. Op basis hiervan zal het bestuur bepalen welke van deze steden door mogen naar de volgende ronde, en daarmee geaccepteerd worden als officiële kandidaatsstad. In mei van dit jaar maakt het IOC dit bekend.

De uiteindelijke verkiezing van de stad die de Spelen in 2020 zal gaan organiseren, vindt plaats op 7 september 2013, op de algemene vergadering van het IOC in Buenos Aires, Argentinië.

De Italiaanse hoofdstad Rome heeft zijn kandidatuur dinsdag wegens de economische crisis ingetrokken. Premier Mario Monti liet weten dat zijn regering de organisatie van het evenement financieel onverantwoord vindt.
OS 2020 Madrid, Istanbul, Baku, Tokyo en Doha in de race voor organisatie OS 2020 Beeld met ringen_332x269
Deel dit via: