do 21 aug 2014
Goud voor judoka Lisa Mullenberg in teamwedstrijd

goud lisa 332
NANJING - Lisa Mullenberg heeft op haar verjaardag een gouden medaille gewonnen tijdens de Jeugd Olympische Spelen op het onderdeel teamwedstrijd.

Mullenberg won goud in de teamwedstrijd, waarin ze met acht judoka’s uit verschillende landen een ploeg vormde. Alle judoka’s van het Jeugd Olympische toernooi werden verdeeld over tien teams, die de namen van legendarische judoka’s droegen. Zo was er een Team Geesink en een Team Ruska.

"Ik kende ze niet allemaal vooraf", zei Mullenberg, die woensdagavond zag bij wie ze in het team zat. "Maar we deden vanochten de warming up samen en de sfeer was meteen goed. Toen zag ik wel dat het een goed team was."

Mullenberg won met Team Rouge vier wedstrijden. De Maastrichtse droeg met drie overwinningen stevig bij aan de gouden koers van haar team. Zowel in de halve finale als in de finale hielp ze haar team, dat tegen een achterstand aankeek, met een ippon weer op het juiste spoor.

In de eindstrijd mocht Mullenberg opnieuw bij een achterstand de mat op en opnieuw zette ze haar team op het rechte pad. Net als in de halve finales, toen een nederlaag van haar ook het einde van de ploeg zou betekenen, voelde ze geen extra druk. "Nee daar had ik geen last van". Ze won in de slotseconde op ippon en zag haar twee volgende teamgenoten de klus naar goud verder klaren. 

Frank de Wit verloor met zijn team in de eerste ronde. De Haarlemmer won eerder deze week brons in de klasse tot 81 kg. Voor de judoka's zit het toernooi in China er nu op.
Deel dit via: