Paralympische Talentdag 2014

ARNHEM - Op Papendal werd op 25 mei door NOC*NSF en verschillende sportbonden voor de zesde keer de Paralympische Talentdag gehouden, mede mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation.

Tijdens deze dag werden iets meer dan vijftig deelnemers met een beperking beoordeeld door (bonds)coaches van atletiek, wielrennen, rolstoelbasketbal, zitvolleybal, tafeltennis, handboogschieten en sportschieten. De beoordeling vond plaats in verschillende sportrondes, waar de deelnemers zich voor konden opgeven. In totaal werden er 120 beoordelingen gegeven, waarvan ongeveer veertig procent in aanmerking kwam voor een vervolgtraining bij de betreffende sportbond.

Een week voor de Paralympische Talentdag, organiseeerde de Nederlandse Ski Vereniging de vijfde editie van de WintersportFUNdag. Deze dag is voor mensen met een beperking die een ambitie in skiën en/of snowboarden hebben. Ook hier waren zo’n vijftig enthousiaste deelnemers aanwezig, waarvan vier skiërs en één snowboarder zijn uitgenodigd voor wedstrijdtrainingen van de Nederlandse Ski Vereriging.

Bekijk hier een impressie van de zesde Paralympische Talentdag:

Deel dit via: