Europese kampioenschappen zwemmen in Eindhoven

Evers_300x200Marc EversFoto: Mathilde Dusol
ARNHEM - In Eindhoven worden van 4 tot en met 10 augustus de Europese kampioenschappen zwemmen voor gehandicapten gehouden. In navolging van het WK zwemmen voor gehandicapten in 2010, is het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion wederom het strijdtoneel.

Bondscoach Mark Faber kijkt uit naar het toernooi. "De Nederlandse ploeg is na de Paralympische Spelen van Londen 2012 drastisch verjongd. Naast Paralympisch kampioenen Marc Evers, Lisette Teunissen en Michael Schoenmaker, is er heel veel aanstormend talent dat nu instapt in het traject richting Rio 2016. Zwemmers als Simon Boer (zilver 100 schoolslag, WK Montreal), Olivier van der Voort (vijfde 100 meter rugslag, WK Montreal) en Chantalle Zijderveld (vijfde 100 meter schoolslag, WK Montreal) hebben in 2013 al bewezen de aansluiting te hebben gevonden bij de wereldtop. Van deze nieuwe lichting verwacht ik veel."

Het beloven zeven dagen spannende topsport te worden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Bijna vierhonderd atleten uit 37 landen strijden in Eindhoven om Europese titels en eremetaal. De Nederlanders maken een goede kans, maar ook andere Paralympische, wereld- en Europees kampioenen doen Eindhoven deze zomer aan. Jij bent er toch ook bij?

Profiteer van de onlinekorting door je kaarten te bestellen op www.eindhoven2014.org. Vanaf zes euro kun je al de hele dag genieten van de wedstrijden en kan je tevens, op vertoon van je toegangskaart, voor slechts 5,50 euro gebruik maken van het zwemparadijs (normaal 11,-). Een dagje zwemmen en prachtige wedstrijden voor het hele gezin!

Kijk voor alle informatie en het wedstrijdschema op www.eindhoven2014.org.
Deel dit via: