di 20 mei 2014
Vertrouwenspunt Sport gelanceerd

Chiel Warners_Vertrouwenspunt 300x200Chiel Warners opent het Vertrouwenspunt SportFoto: NOC*NSF
ARNHEM - Chiel Warners, voorzitter van de NOC*NSF Atleten Commissie, heeft vanavond  voorafgaand aan de Algemene Vergadering van NOC*NSF het Vertrouwenspunt Sport gelanceerd. Bij het Vertrouwenspunt Sport kunnen sporters, begeleiders en anderen terecht met vragen en meldingen van zaken die mogelijk in strijd zijn met de regels en die de integriteit van de sporter of de sport aantasten. Het kan daarbij gaan over zaken als doping, matchfixing, eetstoornissen, seksuele intimidatie of over ander grensoverschrijdend gedrag.

Voor alle sporters en hun omgeving heeft NOC*NSF in samenspraak met de sportbonden het Vertrouwenspunt Sport opgezet. Want naast alle positieve kanten, heeft sport ook een keerzijde. Het gaat dan over afwijkingen van de regels, waarden en normen in de sport. Afwijkingen op het gebied van doping, matchfixing en seksuele intimidatie die de Olympische kernwaarden van respect, vriendschap en fair play aantasten.

Daarom heeft NOC*NSF een Vertrouwenspunt in het leven geroepen. Hier kan je, ook anoniem, vragen stellen of meldingen doen over zaken die mogelijk in strijd zijn met de regels, waarden en normen in de sport. Dat kunnen persoonlijke dilemma’s of vervelende ervaringen zijn, maar je kunt er ook terecht wanneer je grensoverschrijdend gedrag van anderen wilt melden. In een vertrouwelijk gesprek met een vertrouwenspersoon of adviseur wordt besproken wat de melder dwars zit en welke stappen gezet kunnen worden om het aan te pakken.

Het Vertrouwenspunt Sport is vanaf vanavond (20 mei 2014) telefonisch bereikbaar, via 0900 – 202 55 90 (€ 0,10 per minuut ), per mail via vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl en via de website www.nocnsf.nl/vertrouwenspuntsport.
NOC*NSF Vertrouwenspunt Sport gelanceerd. Chiel Warners_Vertrouwenspunt 332x269
Deel dit via: