Max Caldas 88x62 Kennis- en netwerkorganisatie voor en door topcoaches. 55

NLcoach

Max Caldas 300x200Max CaldasFoto: Getty Images
NLcoach is een kennis- en netwerkorganisatie opgericht en bestuurd door topcoaches. Zij delen graag hun kennis en ervaringen met andere trainer-coaches. Door te inspireren, te steunen en te organiseren, wil NLcoach het coachvak naar een hoger niveau tillen.

Het doel van NLcoach is om de deskundigheid van trainer-coaches te verhogen, trainers en coaches vooruit helpen. De nadruk ligt hierbij op sporttak overstijgende thema’s als de basisprincipes van het coachen, teambuilding, mentale begeleiding, talentontwikkeling en trainingsleer. In de vijf kernactiviteiten – magazine NLCOACH, site www.nlcoach.nl, congressen (onder andere het Nationaal Coach Congres) en cursussen – staat altijd één of meer van deze thema’s centraal.

Naast de belangenbehartiging van trainers en coaches organiseert NLcoach programma's en projecten op het gebied van deskundigheidsbevordering, kennisuitwisseling en innovatie. Daarmee geeft NLcoach op een breed vlak ondersteuning die de coaches in hun ontwikkeling nodig hebben. NOC*NSF staat achter dit initiatief en werkt waar mogelijk samen met NLcoach.

Zie www.nlcoach.nl voor meer info.