ma 24 feb 2014
Warm Welkom Thuis voor Olympic TeamNL in Assen

Welkom Thuis Assen 300x200Foto: ANP
ASSEN/EELDE (ANP) - De sporters van Olympic TeamNL Sochi 2014 zijn vanavond in Assen voor het oog van een enthousiaste mensenmassa gehuldigd. Bij de huldiging waren naar schatting zo'n vijftienduizend mensen op de been. 

De sporters werden ontvangen door de burgemeester van Assen, Carry Abbenhues. Zij prees de sporters voor hun prestaties tijdens de Olympische Spelen. Daarna kwamen de medaillewinnaars aan het woord.

Het KLM-toestel met de Nederlandse Olympische ploeg landde maandagmiddag even na 17.00 uur op Groningen Airport Eelde, ruim een uur later dan de bedoeling was. De vertraging ontstond door drukte op het vliegveld van Sochi.

Het vliegtuig werd door de brandweer van Groningen Airport Eelde verwelkomd met een watersaluut. Jan Blokhuijsen twitterde direct: ,,Geland op Eelde! Off we go #Assen''. Even later zetten de sporters, van wie velen behangen met één of meer medailles, weer voet op Nederlandse bodem, Ireen Wüst en Sven Kramer voorop.

De 41 sporters en hun begeleiders gingen vanaf de luchthaven met bussen naar de huldiging in Assen, waar de hele middag al duizenden mensen bij een groot podium wachten. Het publiek in de Drentse hoofdstad werd intussen vermaakt met optredens van onder anderen Miss Montreal en Charly Luske. Ook elders in de Asser binnenstad waren locaties ingericht, waar sportfans via grote beeldschermen de huldiging konden volgen.
Sochi 2014 Warm Welkom Thuis voor Olympic TeamNL in Assen. Welkom Thuis Assen 332
Deel dit via: