di 21 jan 2014
NOC*NSF lanceert officiële app over TeamNL Sochi 2014

Screenshot app 200x300
ARNHEM - NOC*NSF heeft vandaag de officiële NOC*NSF TeamNL app gelanceerd. Met deze app, beschikbaar voor zowel Apple als Android, kan iedereen Olympic TeamNL op de voet volgen op weg naar en tijdens de Olympische Spelen Sochi 2014. Binnenkort wordt ook Paralympic TeamNL toegevoegd.

In de app staan alle sporters op een rij, inclusief relevante achtergrondinformatie, actueel nieuws van onder meer NOC*NSF en NUsport, het wedstrijdprogramma en de resultaten. De app beschikt ook over een reminder-functie, waardoor geen wedstrijd van je favoriete sporter hoeft te worden gemist. In de Fanwall ontmoeten supporters elkaar, soms in aanwezigheid van de sporters zelf.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Met deze app gaan we iedereen maximaal bedienen door de gegevens van Nederlandse Olympische en Paralympische sporters te leveren, inclusief hun programma en prestaties.” Gerard Dielessen was vanmorgen bij Radio 538 om meer te vertellen over de app. Beluister het fragment hier terug.

De NOC*NSF TeamNL app is ontwikkeld door Infostrada Sports. Danny Menken, CEO Infostrada Sports: “Wij zijn trots dat wij in opdracht van NOC*NSF de officiële NOC*NSF TeamNL app hebben ontwikkeld en samen met onze collega’s van Infostrada Interactive hebben gebouwd. Ten behoeve van deze unieke app, leveren wij de statistieken van de sporters en onze Sportsdesk verzorgt de biografieën. Met de NOC*NSF TeamNL app wordt alle Nederlandse sporters een podium gegeven en de Oranje fans de mogelijkheid geboden het Nederlands Olympisch Team, en straks ook het Nederlands Paralympisch Team, op de voet te volgen en op deze wijze volledig op de hoogte te blijven van hun prestaties tijdens de Olympische Spelen in Sochi.”
Screenshot app 200x300 2.
London 2012 app was de eerste

NOC*NSF lanceerde in juni 2012 de eerste app, over London 2012. Deze app was buitengewoon succesvol en werd alleen al in de Olympische periode 216.000 keer gedownload. Met 1,15 miljoen unieke hits en bijna 27 miljoen pageviews was het een zeer veel gebruikte app. In navolging hiervan, lanceert NOC*NSF nu een nieuwe app die TeamNL is gaan heten.

De app is in eerste instantie helemaal ingericht op Sochi (zowel Olympisch als Paralympisch), maar ook na Sochi kan de gebruiker de prestaties van TeamNL blijven volgen. Onder meer de Jeugd Olympische Spelen, het Europees Jeugd Olympisch Festival, de 'Road to Rio' en Rio 2016 zelf, zullen via de app te volgen zijn. Kortom, een app voor minstens de komende vier jaar, om alle Nederlandse Olympische topsporters te volgen.

De app is ontwikkeld voor zowel Apple als Android. In de eerste release is de focus helemaal op Olympic TeamNL. Bij de tweede release, die gepland staat nog vóór aanvang van de Olympische Spelen, zal ook Paralympic TeamNL worden toegevoegd, zodat de sportliefhebber helemaal klaar is voor de totale Olympische en Paralympische periode, ‘and beyond’.

De TeamNL app is hier te vinden in de App Store.
De TeamNL app is hier te vinden in de Play Store.

>> Lees hier alles over de Olympische en Paralympische Spelen Sochi 2014
Sochi 2014 NOC*NSF lanceert officiële app over TeamNL Sochi 2014. Screenshot app 332
Deel dit via: