Campagne BobSport breidt uit in 2013

In 2012 is in vijf pilotregio’s met succes een Bob-campagne gelanceerd in de sportkantines. Rijden onder invloed vanuit de sportkantine is hierdoor afgenomen, maar het kan nog beter. Reden voor alle partijen om de campagne in 2013 voort te zetten en verder uit te breiden. Vanaf mei tot eind 2013 worden kantinebezoekers van o.a. voetbal-, hockey-, tennis- en korfbalclubs in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Flevoland, Friesland, Gelderland, Overijssel, Stadsregio Amsterdam en gemeente Utrecht aangespoord om een Bobafspraak te maken. Sportverenigingen in deze regio’s kunnen een pakket met materialen ontvangen, waarmee ze bij leden en bezoekers de Bob-boodschap onder de aandacht kunnen brengen.

Sportverenigingen kunnen een positieve bijdrage leveren aan deze campagne en daarmee aan de verkeersveiligheid. Door deelname laten we ook als sport ons gezamenlijke standpunt duidelijk zien: alcohol en verkeer gaan niet samen! Wij vragen verenigingen in deze regio’s om deel te nemen aan de activiteiten.

In de genoemde regio’s worden pakketten verstrekt met diverse ondersteuningsmaterialen als posters, dripmatten, stickers, viltjes etc. Daarnaast worden er op diverse locaties activiteiten georganiseerd waar op ludieke wijze de Bob-boodschap onder de aandacht van de bezoekers, leden en vrijwilligers van een sportvereniging worden gebracht.

In de handleiding die met de Bob-toolkit aan verenigingen wordt gestuurd is meer informatie te vinden over welke Bob-activiteiten er op de club mogelijk zijn en staan de gegevens van de contactpersoon in de provincie vermeld. U kunt dus zelf ook initiatief nemen door Bob-activiteiten naar uw vereniging toe te halen. De regionale campagne zal landelijk weer ondersteund worden met het Bob-spotje op televisie (zie hieronder). Omdat voorlichting misschien niet iedereen overtuigt, houden de politiekorpsen in de regio’s tijdens de periode extra alcoholcontroles in de omgeving van sportcomplexen.

Voor meer informatie in uw regio, zie:

Friesland - Wiersma, Jantina j.wiersma@fryslan.nl
Flevoland - Karin Vels Karin.Vels@flevoland.nl
Zeeland - Dingemanse C.J. (Christine) cj.dingemanse@zeeland.nl
Overijssel - Groefsema, E (Ebelien) E.Groefsema@overijssel.nl
Regio Amsterdam - r.dodemont@stadsregioamsterdam.nl  
Gelderland - Anton Masteling antonmastelingrovg@gmail.com
Gemeente Utrecht - Damen, Ineke i.damen@utrecht.nl  
Zuid-Holland – Bas van Toledo wb.van.toledo@pzh.nl

Bekijk de Bob-commercial: