EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001
Beste sportliefhebber,
39 Medailles, top 10 van de wereld; Londen 2012 is alweer bijna een jaar geleden en de voorbereidingen voor Sochi 2014 en Rio 2016 zijn in volle gang. Om het succes van vorig jaar in Rio en op de Paralympische Spelen erna te evenaren, is NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden op zoek naar nieuwe Paralympische Sporthelden.

Daarom wordt op zaterdag 5 oktober de Paralympische Talentdag georganiseerd op het Papendal Sportcentrum in Arnhem. We willen graag zoveel mogelijk jongeren enthousiast maken en de kans geven om gescout te worden voor de Paralympische topsport.

Vorig jaar lieten maar liefst 100 jongeren hun talent zien aan de bondscoaches en 60 hiervan zijn ingestroomd in talentprogramma’s . We zijn ervan overtuigd dat er in Nederland nog veel meer sportievelingen zijn die de top willen en kunnen bereiken.

Helpt u ons nog meer talenten te ontdekken door ze te wijzen op de Paralympische Talentdag? Dit kan door onderstaand bericht zoveel mogelijk te verspreiden via social media, nieuwsbrief of website voor nog meer bekendheid! Hier kunt u de poster en de flyer bekijken. Wilt u deze ontvangen, neem dan contact op met gehandicaptensport@nocnsf.nl.
Marlou met vlag 200x300
Wil jij medailles halen op de Paralympische Spelen?
Wil jij net als Marlou van Rhijn, Michael Schoenmaker of al die andere toppers voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen? Heb je sportervaring? Heb je een lichamelijke, visuele of licht verstandelijke handicap? Ben je tussen de 10 en 35 jaar? Wil je je grenzen verleggen en de strijd aangaan met andere sporters op het hoogste niveau? Dan is de Paralympische Talentdag iets voor jou!

Op zaterdag 5 oktober 2013 wordt op het Papendal Sportcentrum in Arnhem, voor de vijfde keer de Paralympische Talentdag georganiseerd. Tijdens de dag beoordelen bondscoaches jouw sporttalent in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt er met je besproken wat je aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen.

NOC*NSF en de sportbonden bieden toptalenten de kans om meteen in een talentenselectie terecht te komen of zelfs in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op de dag wordt tevens beoordeeld of je handicap aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je 3 vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn. Meer informatie over classificering vind je in de sportwijzer.

Wil jij deelnemen aan de Paralympische Talentdag? Meld je dan aan via het aanmeldformulier en houd de website www.nocnsf.nl/paralympische-talentdag in de gaten voor meer details.

De Paralympische Talentdagen zijn een initiatief van sportbonden en NOC*NSF en worden mede mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation.
Michael Schoenmaker goud 50 school 300x200
Alvast bedankt!
Alvast heel erg bedankt voor uw medewerking. Mochten er nog inhoudelijke vragen zijn over de Paralympische Talentdag dan kunt u contact opnemen met Joep van Lankveld via gehandicaptensport@nocnsf.nl.

Met vriendelijke groet,

Team Paralympische Talentdag
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_006
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_011
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_012
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_013
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_017
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_018
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_019
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_020