Venues

EYOF Venues 619
Kijk hier waar de wedstrijden tijdens het EYOF werden gehouden.

1. De Jaarbeurs | Handbal, volleybal, judo
De Jaarbeurs, in het hart van de stad Utrecht, is gelegen aan het station Utrecht Centraal. In de hallen van de Jaarbeurs zullen de judowedstrijden plaatsvinden en de handbal- en volleybaltoernooien.

2. Het Lint | Wielrennen
Het Lint is een uniek parcours helemaal om het Máximapark in Leidsche Rijn. Het is de enige van zijn soort in Nederland, met een speciaal ingebouwd systeem voor tijdsregistratie. Met een glad oppervlak en helemaal geen hindernissen als kruispunten of verkeersdrempels onderweg, is het ideaal voor de wielerwedstrijden van het EYOF.

3. Sportcentrum Galgenwaard | Turnen
Galgenwaard is de thuishaven van FC Utrecht. Tijdens het EYOF zullen hier de turnwedstrijden worden gehouden. Niet op het gras, maar in de hallen van het complex. Daar kunnen alle onderdelen van het turnen worden uitgevoerd. De locatie is bovendien makkelijk te bereiken vanuit beide Olympische dorpen.

4. Sportcentrum Olympos | Basketbal
Dicht bij het Olympisch Dorp in Utrecht Science Park bevindt zich Sportcentrum Olympos; het sportcomplex van de Utrechtse instellingen voor hoger onderwijs. Hier wordt tijdens het EYOF het basketbaltoernooi georganiseerd.

5. Zwembad De Krommerijn
Het nieuwe zwembad De Krommerijn wordt gekenmerkt door het speciaal ontworpen roestvrijstalen bad. Het tijdelijke bad dat er nog staat, zal er blijven, zodat het tijdens het EYOF kan worden gebruikt voor trainingen en het inzwemmen. Ook het zwembad is praktisch gelegen: precies tussen de twee Olympische dorpen in.

6. Tennispark Den Hommel
De tenniswedstrijden worden gespeeld op de gravelbanen van Tennispark Den Hommel in Utrecht-West. Deze tennisclub is de grootste van Midden-Nederland en biedt daarmee alle faciliteiten die nodig zijn tijdens dit grote toernooi.

7. Atletiekbaan Maarschalkerweerd
Atletiekbaan Maarschalkerweerd is het toneel van alle atletiekonderdelen. Het complex beschikt over de gebruikelijke 400-meterbaan voor de ren-, horden-, en steeplechase-onderdelen en een veld voor de springonderdelen en het werpen. Ook deze EYOF-locatie ligt slechts op een steenworp afstand van de Olympische dorpen.

8. Olympisch Dorp 1 – University College Utrecht
Op het voormalig terrein van de Kromhoutkazerne bevindt zich tegenwoordig de internationale campus van University College Utrecht. In de zomer van 2013 zal het echter worden omgetoverd tot een van de twee Olympische dorpen van het EYOF. Sporters kunnen slapen in wat normaal studentenhuisvesting is en op het terrein zal ook een grote festivaltent verrijzen.

9. Olympisch Dorp 2 – Utrecht Science Park
Het tweede Olympisch Dorp staat op het terrein van het Utrecht Science Park. Hier zullen de sporters gehuisvest worden in zogenoemde ‘flexhotels’: accommodaties die speciaal voor het EYOF worden neergezet. Eten kunnen de deelnemers in de kantines op het terrein.