do 30 mei 2013
Ontwerp medailles Spelen Sochi 2014 gepresenteerd

Gouden medaille Sochi 350Olympisch goud
SOCHI (ANP/RTR) - In Sochi is vandaag het ontwerp van de medailles voor de Olympische en Paralympische Spelen Sochi 2014 gepresenteerd aan de organisatoren van de Spelen.

Afhankelijk van het materiaal dat om de nek van de sporter zal hangen, weegt de plak tussen de 460 en 531 gram. Volgens Dmitri Tsjernisjenko, baas van het organisatiecomit√©, is er maar liefst drie kilo goud gebruikt om de medailles te maken.
Paralympisch goud Sochi 350Paralympisch goud
Het vervaardigen van de gouden, zilveren of bronzen medailles vergde per stuk achttien uur. "Hopelijk blijven de gouden medailles hier in Rusland. De andere prijzen mogen naar andere landen gaan", knipoogde Tsjernisjenko, acht maanden voor de openingsceremonie.

Op de voorkant van de plakken, die √©√©n centimeter dik zijn en een diameter hebben van tien centimeter, staan de olympische ringen. Op de achterkant is plaats voor de naam van de competitie in het Engels en het logo van Sochi 2014. Op de rand is de naam van de Spelen in het Russisch, Frans en nogmaals in het Engels gegraveerd.

>> Lees meer over Sochi 2014 op www.nocnsf.nl/sochi2014
Sochi 2014 Ontwerp medailles Spelen Sochi 2014 gepresenteerd. Gouden medaille Sochi 332
Deel dit via: