di 21 mei 2013
Braziliaans Olympisch Comité en NOC*NSF gaan samenwerken

Ondertekening Brazilie 300x200
ARNHEM - Het Braziliaans Olympisch Comité en NOC*NSF hebben gisteren op het hoofdkantoor van het COB (Comité Olimpico Brasileiro) in Rio een bijzondere samenwerkingsovereenkomst getekend. De twee organisaties gaan in de aanloop naar de Olympische Spelen Rio 2016 nauw samenwerken.

Het document werd ondertekend door Carlos Nuzman, president van het Braziliaans Olympisch Comité, IOC-lid en tevens voorzitter van het Organisatie Comité Rio 2016 en Gerard Dielessen, algemeen directeur en secretaris-generaal van NOC*NSF.

Dielessen is opgetogen over de aanstaande samenwerking met zijn Braziliaanse collega’s. “We hebben bijna twee jaar aan deze overeenkomst gewerkt. Onze atleten krijgen in de aanloop naar de Spelen geweldige mogelijkheden om zich voor te bereiden en de Braziliaanse topsporters zijn de komende jaren uiteraard van harte welkom op ons Olympisch trainingscentrum Papendal. Geen enkel ander land heeft dergelijke afspraken met COB kunnen maken.”

Ook Carlos Nuzman is blij met de afspraken. Bij de ondertekening zei hij: ”Nederland is een land met een grote traditie in verschillende sporten en beschikt over uitstekende trainingsfaciliteiten. Die komen nu beschikbaar voor onze atleten. We zijn blij en ervan overtuigd dat deze samenwerking onze topsporters veel voordelen gaat opleveren bij hun voorbereidingen in de aanloop naar Rio 2016.”

Technisch directeur en chef de mission van NOC*NSF - en inhoudelijk de architect van de overeenkomst - Maurits Hendriks is eveneens heel trots op de samenwerking. “De mogelijkheden die we nu krijgen en verder gaan uitwerken zijn uiteraard fantastisch. En door kennis uit te wisselen worden we er allebei beter van. We gaan echt onze wederzijdse geheimen delen. Ik geloof daarin, omdat kennis delen er toe leidt dat je kennis blijft ontwikkelen. Bovendien geeft de samenwerking onze coaches de mogelijkheid om lokale ervaringen op te doen. Het geeft ze toegang, de kans om zich samen met hun atleten nog specifieker voor te bereiden op de Olympische Spelen van 2016.”

Bekijk hier een filmpje waarin Maurits Hendriks meer uitlegt over de samenwerkingsovereenkomst:


NOC*NSF Braziliaans Olympisch Comité en NOC*NSF gaan samenwerken. Ondertekening Brazilie 332x268
Deel dit via: