vr 22 feb 2013
Chef de mission José Jansen tevreden over EJOWF Brasov 2013

EJOWF Team op Schiphol 300
BRASOV - Het Nederlands team dat heeft deelgenomen aan het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival Brasov 2013, is vanmiddag geland op Schiphol. José Jansen, chef de mission van het team, kijkt tevreden terug op het evenement. Nederland nam met één sporter deel (snowboardster Michelle Dekker) en won één medaille: brons.

Nederland was met slechts één sporter aanwezig in Brasov, omdat er op sommige onderdelen van het wedstrijdprogramma geen talenten hadden voldaan aan de gestelde eisen. Bij andere onderdelen (shorttrack en alpineskiën) kwam het evenement niet goed uit in de door de sportbond opgestelde wedstrijdkalender.

“Met maar één sporter gaan is natuurlijk wel anders dan anders”, zei José Jansen. “Als chef de mission zit je er dan automatisch veel dieper in. Zo ben ik ook bij de coachbijeenkomsten geweest en bij alle trainingen van Michelle.”

“Het was leuk om met zijn vieren op te trekken”, vervolgde Jansen. “Michelle en haar coach Pepijn van Schijndel hadden de focus geheel op de wedstrijd van donderdag en Petra (Bouthoorn, fysiotherapeut) en ik ondersteunden waar we konden. Zó leuk dat ze een medaille won. We zagen tijdens de trainingen al mooie dingen gebeuren. We trokken veel op met de snowboarders uit Oostenrijk en Italië en de coach van Oostenrijk voorspelde al dat Michelle brons zou winnen.”

Ook over de organisatie van Brasov 2013 was Jansen tevreden. “Het was allemaal heel goed georganiseerd. Iedereen deed ontzettend zijn best. Als we vragen hadden, gingen ze meteen rennen om het te regelen. W zijn perfect geholpen, het hotel was ook prima. We hebben echt niets te klagen gehad.”

Lees meer over het EJOWF op www.nocnsf.nl/brasov2013
Brasov 2013 Chef de mission José Jansen tevreden over EJOWF Brasov 2013. EJOWF Team op Schiphol 332
Deel dit via: