do 21 feb 2013
Brons voor snowboardster Michelle Dekker op EJOWF

Podium EJOWF Michelle Dekker rechts 300x200Michelle Dekker (rechts) op het podium
BRASOV - Snowboardster Michelle Dekker heeft vanmiddag bij het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival in het Roemeense Brasov een bronzen medaille veroverd. De 16-jarige Zoetermeerse had zich vanmorgen in de kwalificaties als vierde geplaatst voor de eindfase van de parallelreuzenslalom.

In de strijd om het brons was Dekker over twee runs te sterk voor de Russische Valeria Ptukhina. De Nederlandse had eerder in de halve finale verloren van de latere winnares, de Italiaanse Elisa Profanter. Het zilver was voor de Duitse Carolin Langenhorst.
 
"In de kwalificaties reed ik vooral heel stabiel", blikte Dekker vanmiddag vanuit de bus naar het hotel terug. "Vanaf de kwartfinales ging ik er vol voor. Ook in de eerste run van de halve finales tegen de Italiaanse ging het heel goed. In de tweede run bleef ik in een bocht hangen, wat me teveel tijd kostte om nog te winnen."
 
Kort daarna moest Dekker op voor brons. "In de kleine finale ging het gelukkig weer wel heel goed en won ik de eerste run vrij ruim. De tweede run verloor ik net, maar het verschil was gelukkig groot genoeg. De halve finale had ik misschien ook wel kunnen winnen, maar ik ben toch wel heel blij met brons. Al met al was het een heel leuke week met een goede wedstrijd."

Dekker is de enige Nederlandse vertegenwoordiger in Brasov, waar langebaanschaatsen niet op het programma staat.

Lees meer over het EJOWF op www.nocnsf.nl/brasov2013
Brasov 2013 Brons voor snowboardster Michelle Dekker op EJOWF. Podium EJOWF Michelle Dekker rechts 332
Deel dit via: