Over Sochi

Olympic Park
Sochi is een moderne badplaats in het zuidoosten van Europees Rusland. De stad telt zo'n 430.000 inwoners en meer dan honderd verschillende nationaliteiten. Sochi maakt deel uit van Krasnodar, een regio met een populatie van 5,1 miljoen mensen die grenst aan Georgië.

Sochi ligt aan de Zwarte Zee, aan de voet van de westelijke Kaukasus. De agglomeratie is 200.000 hectare groot. Daaronder vallen meer dan 30.000 hectare aan arboretums, botanische tuinen en wildlife-reservaten, met een unieke flora en fauna. Sochi is beroemd vanwege zijn bjizondere klimaat, dat zowel Mediterraan als bergachtig is. In de bergen ligt er 's winters gemiddeld twee meter sneeuw. De temperatuur daalt dan onder het vriespunt, maar het is doorgaans niet extreem koud.

Volgens Forbes Magazine was Sochi in 2012 de beste stad in Rusland om zaken te doen.

Het organiseren van de Olympische Spelen maakt Sochi tot het eerste internationale wintersportcentrum van Rusland. De Spelen zorgen bovendien voor veel werkgelegenheid. Naar schatting heeft het Olympische project in diverse sectoren voor 560.000 banen gezorgd.

Volgens richtlijnen voor het creëren van een maatschappij zonder hindernissen bevorderen de Paralympische Winterspelen de actieve integratie van mensen met een beperking in het alledaagse leven in Rusland. De Spelen zetten de nieuwe standaard voor stadsplanning, omdat alle venues zijn ontworpen met aandacht voor de behoeften van mensen met een handicap.

Bij de bouw van de Olympische accommodaties is bovendien uitgegaan van groene standaarden, waarbij rekening wordt gehouden met de unieke natuurlijke omgeving van de regio. Dit is voor het eerst in Rusland, waarmee Sochi voor andere Russische steden ook een voorbeeld is van duurzaam bouwen.

(Bron: Sochi 2014)

Meer informatie over Sochi 2014 is te vinden op: