Venues

Panorama Coastal Cluster
De Spelen van Sochi 2014 zullen de meest compacte Winterspelen ooit worden. Het is mogelijk om in slechts een paar minuten van de ene venue naar de andere gaan. De Olympische en de Paralympische wedstrijden worden op dezelfde locaties gehouden. Daarom zijn alle faciliteiten rolstoelvriendelijk. 

Bij de bouw van de Olympische accommodaties is uitgegaan van een systeem van 'groene standaarden', waarbij rekening wordt gehouden met de unieke natuurlijke omgeving van de regio. Dit is voor het eerst in Rusland, waarmee Sochi voor andere Russische steden ook een voorbeeld is van duurzaam bouwen.

De elf venues die voor Sochi 2014 worden gebouwd, zijn onder te verdelen in twee clusters: mountain en coastal. De clusters bevinden zich op 48 kilometer van elkaar, een afstand die via de nieuw aangelegde spoorweg in een half uur is af te leggen.

Beide clusters bevatten een Olympisch dorp. De reistijd van het Olympisch dorp naar de venues in het coastal cluster bedraagt niet meer dan vijf minuten. In de bergen is de reistijd maximaal vijftien minuten.

Coastal cluster
Het coastal cluster (zie foto) is gecentreerd rondom het Olympic Park. Het verbindt alle wedstrijdlocaties, parkeerplaatsen en overige infrastructuur. Voor het eerst in de geschiedenis van de Olympische en Paralympische Spelen, zijn alle ijsarena's op loopafstand van elkaar. Het Olympic Park kan zo'n 70,000 bezoekers tegelijkertijd herbergen. Hier zijn de volgende venues te vinden:

Mountain Cluster
Het mountain cluster is gevestigd in Krasnaya Polyana. Het bevat biatlon- en ski-complexen, een bobsleebaan, een skischans, een snowboardpark en een freestyle-center. Dit gedeelte bevat: