Olympic Team Netherlands verder uitgebreid.

ma 11 jun 2012
Nieuwe kwalificaties voor Olympische Spelen

vangendt300
ARNHEM - Het Olympic Team Netherlands voor London 2012 begint al aardig vorm te krijgen. Afgelopen week heeft NOC*NSF voordrachten van de Atletiekunie, de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie, de Nederlandse Triathlonbond en het Watersportverbond gehonoreerd. De Olympische Spelen vinden plaats van 27 juli tot en met 12 augustus 2012.

Kwalificaties Atletiekunie
Tijdens de meerkampwedstrijd in Götzis kwalificeerden vier meerkampers zich voor de Olympische Spelen. Dafne Schippers en Nadine Broersen deden dat met respectievelijk 6360 en 6298 punten op de zevenkamp. Voor beide dames betekende dat een persoonlijk record. Dafne Schippers toonde met een tijd van 22,73 tevens vormbehoud op de 200 meter sprint. 

Ook Eelco Sintnicolaas en Ingmar Vos verzekerden zich van een Olympisch optreden. Sintnicolaas werd in Götzis op de tienkamp tweede met een Nederlands puntenrecord van 8507. Ingmar Vos behaalde met een puntentotaal van 8225 directe kwalificatie voor de Spelen.

Tijdens de FBK Games in Hengelo kwalificeerde Robert Lathouwers zich voor de Olympische Spelen. Op de 800 meter snelde hij naar een persoonlijk record van 1.44,61, ruim onder de gestelde kwalificatie-eis van 1.45,25. 

Churandy Martina, die zich eerder al verzekerde van een startplaats op de 200 meter, haalde bij de FBK Games een kwalificatie voor London. De sprinter kwam in Hengelo op de 100 meter tot een tijd van 10,18 en mag in Londen ook op die afstand deelnemen.

De atletiekploeg komt van 3 tot en met 12 augustus in actie.

Kwalificaties KNWU - BMX
BMX-bondscoach Bas de Bever heeft de vier sporters bekend gemaakt die voor Nederland uitkomen bij het BMX. Bij de heren voldeden Jelle van Gorkom, Raymon van der Biezen en Twan van Gendt aan de kwalificatie-eisen. Bij de vrouwen komt Laura Smulders in Londen in actie op het onderdeel BMX. Zij voldeed samen met nog één Nederlandse rijdster aan de kwalificatie-eisen van NOC*NSF en de KNWU, maar omdat Nederland maar één startbewijs voor de Olympische Spelen binnenhaalde, moest de Bever een keuze maken.

De BMX’ers komen van 8 en 10 augustus in actie.

Kwalificaties Nederlandse Triathlon Bond
Rachel Klamer en Maaike Caelers hebben een ticket voor de Olympische Spelen in Londen bemachtigd. Nederland had recht op twee startbewijzen voor de Spelen. Klamer en Caelers waren de enige triatleten die aan de kwalificatie-eisen hadden voldaan. Hierdoor hoefde er geen interne selectie plaats te vinden.

Klamer en Caelers komen op 4 augustus in actie.

Kwalificaties Watersportverbond
De Olympische zeilploeg blijft groeien. De broers Sven en Kalle Coster voldeden aan de kwalificatie-eisen tijdens de World Cup in Hyeres. De broers, die uitkomen in de 470-klasse, behaalden een derde plek, waarmee ze hun ticket voor Londen veiligstelden.

Rutger van Schaardenburg kwalificeerde zich in de Laser-klasse voor de Olympische Spelen. Op het WK Laser in Duitsland eindigde Van Schaardenburg als zevende en won daarmee de strijd om kwalificatie van Roelof Bouwmeester.

Ook Pieter-Jan Postma heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van 2012. De vice-wereldkampioen in de Finn-klasse van 2011 werd op het WK van 2012 negende.

Het zeiltoernooi vindt plaats in Weymouth van 29 juli tot en met 11 augustus. 

>> Klik hier voor een overzicht van de gekwalificeerde sporters voor de Olympische Spelen van London 2012.

>> Klik hier voor een overzicht van de gekwalificeerde sporters voor de Paralympische Spelen van London 2012.
London 2012 Olympic Team Netherlands verder uitgebreid. vangendt332
Deel dit via: