zo 29 nov 2015
Bevolking Hamburg wijst OS 2024 af

Hamburg triatlon 300x200
HAMBURG (ANP) - De bevolking in Hamburg heeft zondag in een referendum de beoogde kandidaatstelling voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2024 verworpen. Burgemeester Olaf Scholz van de Duitse stad maakte zondagavond de voorlopig uitslag bekend. Met een percentage van 51,6 procent waren de tegenstanders al in de meerderheid nog voordat alle stemmen waren geteld.

"Dit is een uitslag die we niet hebben gewenst. Maar het is duidelijk'', liet Scholz weten. In Kiel, waar in 2024 de Olympische zeilwedstrijden zouden moeten plaatsvinden, was wel een meerderheid te vinden voor de organisatie van de Zomerspelen. Maar die uitslag was niet doorslaggevend.

Door de afwijzing in Hamburg zijn nog vier steden in de race als gaststad van de Olympische Spelen van 2024. Dat zijn Los Angeles, Parijs, Rome en Boedapest. Het IOC kiest in 2017 de locatie voor de Spelen.

Het is de tweede keer dat de Duitse bevolking de organisatie van de Olympische Spelen tegenhoudt. In 2013 ketste de kandidaatstelling van M√ľnchen voor de Winterspelen van 2022 af, ook na de negatieve uitkomst van een referendum.
Deel dit via: