za 06 dec 2014
Volleybalsters gekwalificeerd voor Europese Spelen Baku 2015

Manon Flier 200x300Manon Flier
ARNHEM – De Nederlandse volleybalsters zijn gekwalificeerd voor de Europese Spelen Baku 2015. Dat heeft het organisatiecomité bekendgemaakt. 

De volleybalsters zijn geplaatst op basis van een zesde plaats op de Europese ranglijst. Rusland voert die ranglijst aan. De andere gekwalificeerde landen bij de vrouwen zijn Servië, Italië, Turkije, Duitsland, Polen, België, Kroatië, Bulgarije, Roemenië en gastland Azerbeidzjan. 

Jeroen Bijl, chef de mission European Games TeamNL, is enthousiast over de kwalificatie. "Mooi dat de volleybalsters zich hebben geplaatst. Het toernooi is goed bezet en met het oog op eventuele deelname aan Rio 2016, is dit voor hun een mooie testcase. Het is voor de European Games in het algemeen van belang dat er sporters deelnemen die tot de wereldtop behoren. Omdat het de eerste editie is van dit evenement, merken we dat iedereen zoekende is, maar we merken ook dat steeds meer sporters het evenement in hun kalender voor 2015 opnemen. Ik heb nog altijd de verwachting dat onze equipe uit honderd of meer atleten zal bestaan." Namens Nederland kwalificeerden zich eerder al kanovaarster Eef Haaze, worstelaarster Jessica Blaszka en het 3x3 vrouwenbasketbalteam.

In totaal doen er in Baku 24 volleybalteams mee: twaalf bij de mannen en twaalf bij de vrouwen. Het volleybaltoernooi is het langste toernooi van Baku 2015: het begint op 13 juni (één dag na de openingsceremonie) en eindigt op 28 juni, de dag van de sluitingsceremonie. Het volleybal wordt gespeeld in Crystal Hall.

Lees meer op www.nocnsf.nl/baku2015 .  
Baku 2015 Volleybalsters gekwalificeerd voor Europese Spelen Baku 2015. Manon Flier 332
Deel dit via: