wo 24 jun 2015
Goud voor zwemster Steenbergen, Fontijn finalist, Verwijlen strandt in kwartfinales

Marrit Steenbergen 332
BAKU - Marrit Steenbergen heeft de gouden medaille veroverd op de 100 meter vrije slag. Het zwemtoernooi in Azerbeidzjan geldt als jeugd-EK waardoor de zwemster uit Oosterwolde zich Europees jeugdkampioene mag noemen. Boksster Nouchka Fontijn bereikte de finale van het middengewicht, waar schermer Bas Verwijlen in de kwartfinales uitgeschakeld werd.

Zwemmen
De 15-jarige Steenbergen had zich in een nieuw Nederlands juniorenrecord van 53.97 als snelste voor de eindstrijd geplaatst. In die finale keerde de Friezin als eerste en hield daarna stand tegen haar twee Russische belagers. Steenbergen finishte in dezelfde tijd als dinsdag: 53.97. Het zilver was voor Arina Openisjeva (54.45) en Maria Kameneva (55.19).

Boksen
Nouchka Fontijn trof in de halve finale van haar bokstoernooi de Duitse Sarah Scheurich. De twee kwamen elkaar vorig jaar in de finale van het Europees kampioenschap ook tegen. Fontijn, die toen ook al de sterkste was en de titel voor zich opeiste, boekte nu weer op overtuigende wijze een zege. "En zo was het ook bedoeld", aldus de Schiedamse, die vooral last had ondervonden van het 'hangen' van Scheurich. "Dat maakte het een beetje een worstelpartij af en toe. Maar met wat 'powershots' ging ik toch redelijk soepel door de wedstrijd heen."

Morgen treft Fontijn om 15.15 uur Nederlandse tijd in de finale de Zweedse Anna Laurell Nash. Bekijk hier de hele reactie:Basketbal
Na de nederlaag van gisteren tegen Griekenland (8-13), verloren de 3x3 basketbalsters vandaag twee keer.  Eerst was Azerbeidzjan te sterk met 10-14, daarna moesten de vrouwen in de slotseconden buigen voor Zwitserland: 15-16. Omdat alle teams doorgaan en de poulewedstrijden alleen voor de plaatsing van belang waren, komen de Nederlandse basketbalsters morgen in actie in de achtste finales. De tegenstander wordt later vandaag bekend.  
Schermen
Bas Verwijlen strandde vandaag in de kwartfinales van het schermtoernooi. Na een wisselvallige voorronde en knappe winstpartijen tegen de Rus Bida en en de Oekraïner Nikisjin, moest Verwijlen uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Fransman Jerent. “Ik nam in het begin iets teveel risico, waardoor ik twee, drie treffers achter kwam, waardoor ik nog meer risico moest gaan nemen", aldus Verwijlen. "Daar speelde hij goed op in. Erg balen. Het zijn natuurlijk niet de minste schermers hier, maar als je dan eenmaal bij de acht beste zit, dan wil je natuurlijk altijd meer. Hij was vandaag helaas iets beter."

Bekijk hier de hele reactie van Verwijlen:

Baku 2015 Goud voor zwemster Steenbergen, Fontijn finalist, Verwijlen strandt in kwartfinales. Marrit Steenbergen 332
Deel dit via: