wo 04 mrt 2015
Baku 2015 onthult ontwerp medailles eerste Europese Spelen

Baku gouden medaille 332Gouden medaille Baku 2015
ARNHEM – De organisatie van de Europese Spelen Baku 2015 heeft vandaag, precies 100 dagen dagen voor de openingsceremonie, het ontwerp van de medailles onthuld.

Het ontwerp is in de huisstijl van de Europese Spelen, met het logo van Baku 2015 in het midden. Op de achterkant staat het embleem en het woordmerk van het Europees Olympisch Comité (EOC). Het ontwerp is gemaakt door Juwelier Adamas - die ook de medailles voor de Olympische en Paralympische Spelen van Sochi 2014 ontwierp - in samenwerking met de Azerbeidzjaanse kunstenaar Nargiz Huseynova.

De organisatie van Baku 2015 maakte vandaag verder bekend dat kinderen onder de zestien jaar bij de meeste wedstrijden van de Europese Spelen gratis toegang krijgen, mits zij worden vergezeld door een volwassene met een identiteitsbewijs en een geldig kaartje. Voor volwassenen kosten de meeste kaartjes tussen de twee en vijf euro. Kinderen onder de zestien jaar betalen één euro toegang voor wedstrijden van het worstelen, judo en turnen. De openings- en sluitingsceremonie hebben aparte prijzen: het goedkoopste kaartje voor de opening kost twintig euro, dat voor de sluiting tien euro.

De Europese Spelen Baku 2015 duren van 12 tot en met 28 juni. Lees er meer over op www.nocnsf.nl/baku2015.
Medailles Baku
Deel dit via: