Stipendium

Klik hier voor het Uitkeringsreglement Financiële Voorzieningen 2018.

Wat houdt het in?
Met het stipendium streven NOC*NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ernaar dat topsporters minstens een inkomen hebben tussen het minimum loon en modaal loon, zodat topsporters een fulltime topsportprogramma uit kunnen voeren. De stipendiumregeling wordt volledig door het Ministerie van VWS gefinancierd en door het Fonds voor de Topsporter uitgevoerd.

Het stipendium wordt toegekend als voorschot. Verdien jij zelf voldoende om in je eigen levensonderhoud te voldoen, dan heb je geen of beperkt aanspraak op het stipendium. Om te bepalen of jij het ontvangen stipendium mag behouden toetst het Fonds voor de Topsporter na afloop van het kalenderjaar jouw daadwerkelijke inkomen. Bij gebruik van het stipendium moet je op de hoogte zijn van het Uitkeringsreglement Financiële Voorzieningen 2018.

Daarnaast vind je meer informatie bij veelgestelde vragen.

 

De maximale hoogte van het stipendium (incl. 8% vakantietoeslag) in 2018 is afgerond:

Leeftijd (jaar)

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27+

Maximum stipendium bruto per maand (€)

810

937

1.193

1.449

1.704

1.704

1.875

2.045

2.216

2.386

 
De maximale hoogte van het stipendium (incl. 8% vakantietoeslag) in 2017 is: 

Leeftijd (jaar)

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27+

Maximum stipendium bruto per maand (€)

762

880

1.031

1.215

1.424

1.676

1.843

2.011

2.178

2.346

 

Voor wie?
Het stipendium is bedoeld voor sporters met een door NOC*NSF gegeven topsportstatus die van het Fonds voor de Topsporter inloggegevens hebben ontvangen om zich aan te melden voor het stipendium.

Hoe meld ik me aan?
Na ontvangst van je NOC*NSF statusbrief ontvang je van het Fonds voor de Topsporter een e-mail met inloggegevens en informatie over de aanmeldprocedure. Aanmelden loopt via www.topsportfonds.nl. Op deze site vind je ook instructiefilmpjes over het aanvragen van het stipendium.

Waar moet ik op letten bij gebruik van het stipendium?

  • Zorg dat je bij gebruik van het stipendium op de hoogte bent van het Uitkeringsreglement Financiële Voorzieningen 2018.
  • Het stipendium is niet bedoeld voor sporters die in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Kijk dus goed naar je inkomenssituatie. Verdien je meer dan de inkomensgrens? Zet dan jouw stipendium stop, of stel jouw stipendium naar beneden bij. Neem in ieder geval contact op met het Fonds voor de Topsporter.
  • Bij gebruik van het stipendium moet je na afloop van het kalenderjaar twee documenten aanleveren bij het Fonds: 1) een kopie van jouw belastingaangifte en 2) een kopie van jouw (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting. Als het Fonds voor 31 december na het kalenderjaar waarin je het stipendium hebt ontvangen, geen kopie van jouw (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting heeft ontvangen, kan het Fonds de inkomenstoets niet uitvoeren. In dat geval moet je het volledige stipendium terugbetalen aan het Fonds.
  • Het stipendium gaat in vanaf de eerstvolgende maand nadat je je volledig en juist hebt aangemeld bij het Fonds voor de Topsporter. Meld je indien mogelijk dus voor de 1e van de maand aan bij het Fonds voor de Topsporter.

Let op: de regeling rondom medaillebonus en prijzengeld is per 1-1-2016 gewijzigd. Zie ook FAQ.

Vragen?
Neem dan contact op met het Fonds voor de Topsporter via info@hetfonds.nl.

Disclaimer
De teksten op de website zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld door NOC*NSF. Wijzigingen worden voorbehouden. Aan deze informatie kunnen geen rechten noch aanspraken worden ontleend. Indien in deze tekst wordt verwezen naar een reglement, dan prevaleert de tekst van het betreffende reglement.

Tip
Lees altijd het betreffende reglement door en neem bij vragen of onduidelijkheden contact op met
athleteservices@nocnsf.nl. Mocht je als lezer tegen onvolkomenheden aanlopen, dan verzoeken wij je dit te melden via het hiervoor genoemde mailadres.