Koffers_88x62

In samenwerking met ministerie van Buitenlandse Zaken

70

Optimale reisvoorbereiding

NOC*NSF hecht er veel waarde aan dat topsporters goed voorbereid op reis gaan. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft hiervoor een presentatie gemaakt waar NOC*NSF voor topsporters relevante informatie aan heeft toegevoegd. Hierbij is input verwerkt van een groot aantal partijen, zoals ATP, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, Interpolis en de Koninklijke Marechaussee.

In het document is de rol van het ministerie van Buitenlandse Zaken goed weergegeven, wat kunnen zij wel of niet betekenen, hoe kun je zien welke gebieden 'veilig zijn', hoe kun je je registreren voordat je op reis gaat, etc…

Ook komen zaken aan de orde rondom verzekeringen, reizen met een tweede paspoort of nooddocument, meenemen van medicijnen op reis en vele andere zaken. Vanuit het document kan eenvoudig worden doorgeklikt naar relevante andere informatie. 
 
Klik voor het document Optimale reisvoorbereiding

Update april 2017 

Vanaf 25 april 2017 worden de reisadviezen niet meer via rijksoverheid.nl aangeboden, maar via de nieuwe website Nederland Wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De e-mailattendering vanuit rijksoverheid.nl stopt per 25 april 2017. Hiervoor in de plaats komt de 24/7 BZ Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook met de 24/7 BZ Informatieservice kun je je abonneren op e-mailattenderingen bij aanpassing van een reisadvies. Verder kan het ministerie van Buitenlandse Zaken je voortaan een sms-bericht sturen wanneer er een crisissituatie is in het land, waarvoor je attenderingen ontvangt.

Wilt je gebruikmaken van de nieuwe 24/7 BZ Informatieservice?
Dan kun je je hier aanmelden. Je huidige abonnement met attenderingen op reisadviezen stopt automatisch per 25 april 2017. Tot die tijd bestaat de kans dat je een dubbele attendering ontvangt bij een aangepast reisadvies.

Kijk voor meer informatie op 24/7 BZ Informatieservice.