Kostenvergoeding

Klik hier voor het Uitkeringsreglement Financiële Voorzieningen 2018.


Wat houdt het in?
Met de kostenvergoeding streven NOC*NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ernaar om topsporters tegemoet te komen in de kosten die zij maken in de uitoefening van hun sport. De kostenvergoedingsregeling wordt (vanaf 2018) volledig gefinancierd door het Ministerie van VWS en uitgevoerd door het Fonds voor de Topsporter.

Met de kostenvergoeding kan je tot maximaal 200 euro per maand aan gemaakte topsportkosten declareren bij het Fonds.

De kostenvergoeding wordt toegekend als voorschot. Verdien jij zelf voldoende om in je eigen levensonderhoud te voldoen, dan heb je geen aanspraak op de kostenvergoeding. Om te bepalen of jij de ontvangen kostenvergoedingen mag behouden toetst het Fonds voor de Topsporter na afloop van het kalenderjaar jouw daadwerkelijke inkomen. Bij gebruik van de kostenvergoeding moet je op de hoogte zijn van het Uitkeringsreglement Financiële Voorzieningen 2018.

Daarnaast vind je meer informatie bij de veelgestelde vragen.

Voor wie?
De kostenvergoeding is bedoeld voor sporters met een door NOC*NSF gegeven topsportstatus en die van het Fonds voor de Topsporter inloggegevens hebben ontvangen om zich aan te melden voor de kostenvergoeding.

Hoe meld ik me aan?
Na ontvangst van je NOC*NSF statusbrief, ontvang je van het Fonds voor de Topsporter een e-mail met inloggegevens en informatie over de aanmeldprocedure. Aanmelden voor de kostenvergoeding loopt via www.topsportfonds.nl. Op deze site vind je ook instructiefilmpjes over het aanvragen van de kostenvergoeding en over de website in het algemeen.

Waar moet ik op letten bij gebruik van de kostenvergoeding?

  • Zorg dat je bij gebruik van de kostenvergoeding, op de hoogte bent van het Uitkeringsreglement Kostenvergoeding.

  • De kostenvergoeding is niet bedoeld voor sporters die in eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Kijk dus goed naar je inkomenssituatie. Verdien je boven de inkomensgrens? Zet dan jouw kostenvergoeding stop. Neem in ieder geval contact op met het Fonds voor de Topsporter.

  • Bij gebruik van de kostenvergoeding moet je na afloop van het kalenderjaar twee documenten aanleveren bij het Fonds: 1) een kopie van jouw belastingaangifte en 2) een kopie van jouw (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting. Als het Fonds voor 31 december na het kalenderjaar waarin je de kostenvergoeding hebt ontvangen, geen kopie van jouw (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting heeft ontvangen, kan het Fonds de inkomenstoets niet uitvoeren. In dat geval zal je het volledige kostenvergoeding moeten terugbetalen aan het Fonds.

  • De kostenvergoeding gaat in vanaf de eerstvolgende maand nadat je je volledig en juist hebt aangemeld bij het Fonds voor de Topsporter. Meld je indien mogelijk dus voor de 1e van de maand aan bij het Fonds voor de Topsporter.

Vragen?
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het Fonds voor de Topsporter via info@hetfonds.nl.

Disclaimer
De teksten op de website zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld door NOC*NSF. Wijzigingen worden voorbehouden. Aan deze informatie kunnen geen rechten noch aanspraken worden ontleend. Indien in deze tekst wordt verwezen naar een reglement, dan prevaleert de tekst van het betreffende reglement.

Tip
Lees altijd het betreffende reglement door en neem bij vragen of onduidelijkheden contact op met
athleteservices@nocnsf.nl. Mocht je als lezer tegen onvolkomenheden aanlopen, dan verzoeken wij je dit te melden via het hiervoor genoemde mailadres.