topsport en onderwijs88

Wil je je voorbereiden op een toekomst na de topsport?

Transitie naar volgende carrière

Het beroep topsporter is een beroep dat je niet kunt beoefenen tot aan je pensioen. Het is een tijdelijke loopbaan. Des te meer reden om niet te wachten met het voorbereiden op een volgende carrière!

NOC*NSF voelt de verantwoordelijkheid om topsporters te ondersteunen bij de carrière na de topsport. Met het ministerie van VWS slaat NOC*NSF de handen ineen om de topsporter enerzijds bewust te maken van het feit dat een topsportcarrière eindig is en anderzijds om de topsporter klaar te stomen voor een (toekomstige) soepele transitie naar een volgende carrière.

Voor wie?
Voor de topsporter met een A-, HP- of Selectiestatus en voor de topsporter die zijn of haar topsportcarrière tot maximaal twee jaar geleden heeft beëindigd.

Waar kan NOC*NSF mij bij ondersteunen?
Bij een aantal vraagstukken kan NOC*NSF jou ondersteunen:

  • Medische vragen
  • Psychische en/of psychosociale vragen
  • Loopbaanbegeleiding
  • StudiekeuzebegeleidingIn een intakegesprek met de afdeling Athlete Services wordt jouw concrete behoefte c.q. vraag scherp gesteld. Aan de hand hiervan stellen we een passend begeleidingstraject voor.

Hoe kom ik in aanmerking voor een intakegesprek?
Heb je vragen of wil je graag in aanmerking komen voor een intakegesprek? Mail dan naar marjolein.miltenburg@nocnsf.nl of wanda.schapendonk@nocnsf.nl.