Einde status

De beëindiging van jouw topsportstatus heeft gevolgen voor de voorzieningen die je vanuit TeamNL ontvangt. Wat dit voor jou betekent is afhankelijk van de topsportstatus die je had en van jouw persoonlijke situatie. Daarom adviseren we je om je goed in jouw nieuwe situatie te verdiepen. Neem bij vragen contact op met TeamNL Athlete Services (via athleteservices@nocnsf.nl).

Wij wijzen je op het volgende:

Wanneer jij nu een verplichting hebt om jouw Wherabouts in te vullen en helemaal stopt met topsport, dan moet je dit formulier invullen en na ondertekening door de bond sturen naar de Dopingautoriteit.

Wanneer jij wel actief blijft als topsporter en nu een verplichting hebt om jouw Wherabouts in te vullen, dan blijft deze verplichting bestaan totdat jij bericht krijgt van de Dopingautoriteit dat deze verplichting vervalt. Wil jij om welke reden dan ook eerder stoppen met het invullen van de Wherabouts, dan dien je hierover contact op te nemen met de Dopingautoriteit.

Samengevat: de verplichting om de Wherabouts in te vullen blijft van kracht tot je een email van de Dopingautoriteit hebt ontvangen waarin staat dat dit niet meer hoeft.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de gevolgen van statusbeëindiging voor de volgende voorzieningen:

Stipendium en kostenvergoeding
Mocht je via het Fonds voor de Topsporter gebruik maken van het stipendium en/of de kostenvergoeding, dan eindigt jouw aanspraak op deze voorzieningen bij beëindiging van jouw topsportstatus. Bij vragen hierover, is het verstandig rechtstreeks contact op te nemen met het Fonds voor de Topsporter, via info@hetfonds.nl.  

LET OP: je moet na afloop van het kalenderjaar in verband met de inkomenstoets nog wel jouw belastingaangifte en (voorlopige) belastingaanslag inleveren bij het Fonds voor de Topsporter.

Aanspraak op een uitkering?
Bij verlies van het stipendium kan je mogelijk aanspraak maken op een uitkering via UWV. Voor vragen over een WW-uitkering, andere UWV-uitkeringen, kan je contact opnemen met het UWV Servicepunt Topsporters. Contactpersoon bij het UWV Servicepunt Topsporters is Martie van der Veer, martie.vanderveer@uwv.nl of 06-15045984.

Topsportpolis
Mocht je gebruik maken van de Topsportpolis via Zilveren Kruis, dan verloopt de aanspraak op de polis drie maanden na jouw statusbeëindiging. Zilveren Kruis neemt hierover contact met jou op. Kijk ook op de veelgestelde vragen over de Topsportpolis. Daar staat bijvoorbeeld hoe je zou kunnen overstappen naar Nationale Sportpolis.

Olympic Car
Maak je gebruik van de tijdelijke regeling met Toyota, dan neemt NOC*NSF contact met jou op om de auto in te leveren.
 
TeamNL@Work
Elke dag beter worden. Sterker, sneller. Grenzen verleggen. Dromen verwezenlijken. Dat is topsport. Maar topsport is niet voor altijd. Na je topsportloopbaan begint je volgende carrière of ga je daarmee verder. Vanuit TeamNL@Work helpen we je graag de stap te maken naar nieuwe uitdagingen en ambities als jouw topsportcarrière stopt. Kijk voor meer informatie of om een intakegesprek in te plannen met Marjolein Miltenburg of Wanda Schapendonk op teamnlatwork.nocnsf.nl.  
 
TeamNL Alumni
Elke topsportcarrière is eindig. Niet alleen die van jou, maar ook die van de andere ex-topsporters. NOC*NSF wil de band met topsporters voortzetten na het beëindigen van de sportcarrière. Hiervoor is TeamNL Alumni in het leven geroepen als netwerk met kennis en ervaring, om aan bij te dragen, je voordeel mee te doen, of gewoon voor de gezelligheid. Meld je aan voor TeamNL Alumni via de website www.teamnl-alumni.nl.

NVOD
Naast TeamNL Alumni kunnen topsporters die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen lid worden van de Nederlandse Vereniging van Olympische Deelnemers (NVOD). De NVOD is een onafhankelijk vereniging die erop is gericht om Olympiërs met elkaar te blijven verbinden onder het motto: ‘Eens een Olympiër, altijd een Olympiër’.

De NVOD functioneert als klankbord voor Olympische deelnemers, adviseert NOC*NSF over zaken die deelnemers aangaan en organiseert geregeld bijeenkomsten al dan niet gekoppeld aan een leuk sportevenement. Daarnaast zet de NVOD zich in voor het behoud van het Olympisch erfgoed.

Meld je aan voor de NVOD via de website www.nvod.nl.