TeamNL | Nieuws

We sturen geregeld via e-mail een TeamNL Update voor sporters. In deze mailing vind je alle relevante informatie zodat jij je beroep als topsporter goed kan uitoefenen.

Ontvang je deze update (nog) niet? Geef aan ons je e-mailadres door, dan voegen we jou toe aan de lijst. Je kunt dit delen via athleteservices@nocnsf.nl.

Hier kun je eerder verstuurde nieuwsberichten en TeamNL Updates nalezen.

Februari

TeamNL Adviesdagen: hulp bij je belastingaangifte en/of fiscaal advies

Wij organiseren binnenkort weer de jaarlijkse adviesdagen waar jij hulp krijgt bij het invullen van je belastingaangifte of advies op fiscaal gebied. Dit doen we samen met EY.

> Lees verder

Wat als je geblesseerd raakt? Wat als je je stipendium verliest? 

Vragen die je liever niet stelt, maar waarvan het wel belangrijk is dat je het antwoord weet op het moment dat je er toch mee te maken krijgt. Als je loonafdrachten hebt, bijvoorbeeld door stipendium of ander inkomen (dit staat op je loonstrook), biedt het UWV een vangnet als je inkomen verliest doordat het je A-status verliest, ziek wordt maar ook als je zwanger bent. 

Hier staat alle informatie over deze onderwerpen

Wij zoeken topsporters die werkervaring willen opdoen bij TeamNL. Is dit iets voor jou?

Ben jij de topsporter met een A-, HP- of Selectiestatus, of heb je deze tot twee jaar geleden gehad? Heb jij buiten je bijbaantje nog geen werkervaring opgedaan? Wil je leren en tegelijkertijd werkervaring opdoen? Dan is een werkervaringsplek bij TeamNL wat voor jou! 

> Klik hier voor de volledige vacaturetekst 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Januari

Dit zijn workshops specifiek voor topsporters. Blijf jij jezelf ontwikkelen?

Familie, vrienden, pers, sponsors, fans… Iedereen volgt jou en jouw leven als topsporter. Maar wat post je wel en wat post je niet op social media, hoe ga je om met lastige persvragen en wat kan je nu eigenlijk met LinkedIn?

Nieuwsgierig hoe TeamNL je hierbij helpt? Wij organiseren in 2019 meerdere workshops.

> Aanmelden kan door hier te klikken.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

December

Het uitkeringsreglement 2019, de hoogte van je stipendium, de inkomensgrens & de kostenvergoeding

In de nieuwsbrief van 9 oktober kon je al lezen dat er in 2019 een aantal wijzigingen is op onder meer het Uitkeringsreglement Financiële Voorzieningen van het Fonds voor de Topsporter. 

> Lees hier alles over de financiën van volgend jaar 

Hogere kostenvergoeding van € 300,- voor topsporters met een Selectiestatus

We weten allemaal dat topsport geld kost en daar proberen wij per persoon bij te ondersteunen. Als jij bijvoorbeeld zelf onvoldoende inkomen hebt voor levensonderhoud, kan je gebruik maken van de financiële voorzieningen die het Fonds voor de Topsporter aanbiedt. Deze worden gefinancierd door het Ministerie van VWS.

> Lees hier alles over de verhoging

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

November

Hoe kies je de juiste studie?

Het kiezen van de juiste studie is belangrijk, maar kan soms best lastig zijn. We werken samen met specialisten vanuit het onderwijs en de overheid om jou te helpen hiermee.

> Bekijk hier de video en het stappenplan

Dit is er veranderd aan de Topsportpolis 2019

Het einde van het jaar nadert en daarmee is het weer mogelijk te wisselen van zorgverzekering. De Topsportpolis van Zilveren Kruis is veranderd, maar biedt nog steeds uitgebreide dekking voor jou.

> Lees er hier alles over

Speciaal voor jou: TeamNL Workshops. Schrijf jij je in?

Om jou optimaal te ondersteunen tijdens je sportieve carrière organiseren we speciale workshops rondom thema’ die iedere topsporter tegenkomt. Van social media tot omgaan met de pers en een sportmarketing & -media special.

> Kijk snel wat het aanbod is

Hoe beleefden TeamNL-sporters de Judo Grand Prix?

Waar de judoka’s op de mat liefst 6 medailles in de wacht sleepten, keken zo’n 30 TeamNL-collega’s hun ogen uit als genodigden tijdens de Judo Grand Prix.

> Check de terugblik

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oktober

Dit doen we om de Topsportpolis te verbeteren, met jullie feedback.

Op dit moment evalueren TeamNL en Zilveren Kruis de Topsportpolis. Uit het onderzoek naar de voorzieningen waar veel sporters aan hebben meegewerkt, nemen we meerdere aanbevelingen mee.    

> Lees het hier 

Er zijn dingen veranderd in het uitkeringsreglement

Vanaf 2019 zijn er een paar wijzigingen in het uitkeringsreglement. De belangrijkste wijzigingen hebben we hier voor jou op een rijtje gezet 

> Kijk hier voor de belangrijkste wijzigingen

Moet ik serieus al nadenken over mijn pensioen? Ja, dat is eigenlijk wel belangrijk.

Wanneer je geen of onvoldoende pensioen opbouwt, is er sprake van een pensioentekort. Om dit tekort aan te vullen, kun je je eigen pensioen opbouwen. Best belangrijk om even bij stil te staan

> En zo werkt het  

De opvallendste uitkomsten van het sporters-onderzoek op een rij.

Hoe worden de voorzieningen voor topsporters gewaardeerd? Wat kunnen we hier nog aan verbeteren? Jullie vulden een onderzoek in en dit zijn de meest opvallende uitkomsten. Voor de volledigheid hebben we er ook achter gezet wat we er mee gaan doen.  

> Kijk maar 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

September

Hoe zit dat? Roeiers die zeilen en turners die suppen?

Tijdens de grootste zeilrace ter wereld, de Volvo Ocean Race, nodigde het Watersportverbond 50 TeamNL sporters uit in Den Haag om de sfeer te komen proeven. Van turners tot roeiers en van BMX-ers tot waterpolosters, gaven acte de présence.

> Check de video

Topsporter ben je niet voor altijd, maar geen zorgen: wij helpen je!

Ben jij al bezig met het voorbereiden op je volgende carrière? Wist je dat TeamNL jou daarbij kan helpen? Vanuit TeamNL@work gaan we graag met je in gesprek om door te praten over jouw loopbaan. Ook bieden we sinds kort verschillende praktijkprogramma’s en workshops aan.

> Meer weten?