TeamNL | Advies

Als topsporter heb je te maken met financiële en juridische zaken. Denk bijvoorbeeld aan het jaarlijks indienen van jouw belastingaangifte, het afsluiten van een hypotheek of aan het beoordelen van een sponsorcontract. Dit hoort bij je beroep, maar als sporter heb je liever focus op presteren. Daarom bieden we samen met onze partners verschillende soorten advies aan.

Financieel advies

Samen met de Rabobank, TeamNL partner, bieden we je de mogelijkheid om gebruik te maken van een persoonlijke financiële coach. Als topsporter ben je 24/7 bezig met je sport. Alles moet wijken om op het juiste moment te kunnen pieken. Dat vereist focus, concentratie en een topconditie. Zorgen om je financiën kun je daarbij niet gebruiken. De Rabo Topsportdesk neemt deze zorg graag voor jou uit handen. Of je nu in Nederland sport of in het buitenland, voor iedere topsporter is er advies op maat. 

Bij de Rabo Topsportdesk heb je één contactpersoon die je tijdens je topsportcarrière en soms zelfs daarna bijstaat. Dit zijn Inge Zomers of Lars Peels. Vanuit de Rabo Topsportdesk bedienen Inge en Lars talloze topsporters met advies en maatwerk. 

De Rabobank is als ervaren sportsponsor actief betrokken bij vele niveaus van sport. Zij kennen de sportwereld goed en begrijpen welke eisen sporters stellen aan een financiële coach. Met jou kijken ze terug en vooruit, denken ze mee en dekken ze risico’s af. Of het nu gaat om hypotheken, verzekeren, sparen, beleggen, pensioen of vermogensbeheer.

Voor wie?

We zijn er voor topsporters met een A-, HP-, Selectie- of Bondsstatus. Ook sport gerelateerde professionals zijn welkom, zoals coaches en trainers.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een persoonlijke financiële coach met verstand van topsport
  • Overzicht, financiële rust en gemak
  • Hulp om jouw doelen en ambities te kunnen realiseren
  • Maatwerk oplossingen 

Contact?

Ben je benieuwd wat de Rabo Topsportdesk voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Lars Peels 06-22 60 99 09 of Inge Zomers 06-83 56 46 11. Per mail is de topsportdesk te bereiken via topsportdesk.rre@rabobank.nl.

 

Logo NL Sporter

Juridisch advies

Topsporters met een A-, Selectie-, HP- en Bondsstatus zijn via TeamNL gratis lid van NLSporter. Zij kunnen hierdoor gebruik maken van juridisch advies. Denk aan advies op het gebied van contracten, overeenkomsten, maar ook bij geschillen met je club of sportbond of ondersteuning bij dopingkwesties.

Daarnaast is NLSporter betrokken bij het realiseren van collectieve overeenkomsten en zet zij zich in voor de belangen van topsporters bij het realiseren van topsportvoorzieningen en het bepalen van topsportbeleid en anti-dopingbeleid.

Voor wie? 
Topsporters met een A-, Selectie-, HP- status en een Bondsstatus maken via TeamNL kosteloos gebruik van deze diensten. Wil je hier gebruik van maken, dan kun je je aanmelden via de site van NLSporter.   

Meer informatie
www.nlsporter.nl, of via info@nlsporter.nl of 030-7513836.

Fiscaal advies

Als topsporter krijg je op verschillende manieren te maken met fiscale zaken. Denk bijvoorbeeld aan het jaarlijks indienen van je aangifte inkomstenbelasting. En denk bij fiscale zaken ook aan de belastingheffing over het inkomen dat je hebt verdiend in het buitenland. Je hebt jaarlijks wisselende inkomsten, bijvoorbeeld vanwege het sluiten van een sponsordeal of het ontvangen van medaillebonussen, wat ook effect heeft op je belastingaangifte.

Inloopdagen
In de periode maart/april organiseren we fiscale inloopdagen. We helpen je dan bij het doen van je belastingaangifte of geven antwoord op andere fiscale vragen. Heb je interesse om te komen? Neem dan contact op met Marti ten Kate via marti.tenkate@nocnsf.nl.

Belangrijke regelingen
Er zijn verschillende fiscale regelingen waar topsporters voordeel uit kunnen halen, maar die niet allemaal even bekend zijn. Om je er op te attenderen hebben TeamNL en NLSporter samen met de Belastingdienst hieronder een aantal van deze – tot nu toe door topsporters weinig gebruikte - fiscale regelingen op een rij gezet: