Zilver voor turnster Ouazzani Chahdi

Naoual Ouazzani Chahdi
TAMPERE - Turnster Naoual Ouazzani Chahdi heeft op het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Finse Teampere een zilveren medaille behaald op het onderdeel sprong. 
 
De turnster van Pro Patria haalde met haar twee sprongen een gemiddelde van 14.200 punten. Dit puntenaantal was minder dan dat van gouden medaillewinnares Racea uit Roemenië (14.487), maar meer dan dat van de Russische Komova (14.175), die goed was voor brons. Céline van Gerner, die ook in de finale op dit toestel uitkwam, werd zesde. 

In de brugfinale draaide Ouazzani Chahdi eveneens een goede oefening. Bij de afsprong maakte ze echter een kleine fout, waardoor ze met 13.825 punten net naast het podium terechtkwam.
Céline van Gerner
Op de balk was het Céline van Gerner die eremetaal voor Nederland haalde. Haar oefening werd beloond met 13.800. Ze trad als een van de eerste van het veld aan, waardoor ze lang moest wachten wat dit puntenaantal waard was. Het bleek goed voor brons, wat het oranjedeel van het publiek uitbundig begroette.

Brons voor judoka Van Sloten
De Friese Esmée van Sloten lukte het om een bronzen plak binnen het halen. De bijna 16-jarige judoka komt uit in de klasse +70kg. Nadat ze in de eerste ronden een Georgische en een Poolse zwaargewicht had verslagen, werd ze in de halve finale gestopt door Martin uit Spanje. In de kleine finale, om het brons, kwam ze de Europees kampioen Potocnik uit Slovenië tegen. Binnen tien seconden pakte Van Sloten het brons met een ippon. Van Sloten kan haar zestiende verjaardag morgen vieren met een bronzen Olympische plak op zak.

Judoka Michel Verhagen (-90kg) verloor zijn eerste ronde, maar mocht terugkomen voor een herkansing. Verhagen moest het opnemen tegen Botond Hegedus. De Hongaar pakte de winst, en Verhagen werd daarmee uitgeschakeld.
Atletiek
In de finale van de 200 meter stond bij de jongens Bram Peters aan de start, en bij de meisjes kanshebster Eva Lubbers. Beide finishten op de vierde plaats, waarbij Peters een Nederlands juniorenrecord liep. In de 800 meter finale zette Jorian Damen een tijd neer van 1.57.10, wat de vijfde tijd was.

Zowel bij de meisjes als bij de jongens estafette 4*100 meter kwam Nederland in actie. Beiden ploegen liepen dit toernooi in een nieuwe combinatie. De meisjesploeg bestond uit Naomi Klomp, Eva Lubbers, Berthe Makizodila en Anouk Vetter. Helaas viel Eva Lubbers, waardoor het team niet finishte. De jongens liepen met Maxim Ouwendijk, Bram Peters, Sander Pupella en Victor Strijbis. Deze ploeg werd door een foute wissel gediskwalificeerd.

Speerwerpster Anouk Vetter viel in de finale uit. Alain de Deugd gooide zijn speer in de eerste poging het verst: 62.75. Dit betekende de achtste plek.