Volleyballers laatste, handbalsters vierde

TAMPERE - De Nederlandse volleyballers zijn op het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Finse Tampere op de laatste plaats geĆ«indigd. De afsluitende wedstrijd, tegen Frankrijk, ging met 2-3 verloren.  

De Nederlandse jongens wisten tegen Frankrijk een 0-2 achterstand goed te maken, maar moesten zich in de vijfde set (13-15) alsnog gewonnen geven. De Nederlandse volleybalmeisjes eindigden eerder ook al op de laatste plaats.
090720 zwemsters estafette
Op de slotdag van het zwemtoernooi kwam Esmee Vermeulen uit op een lange afstand: 800 meter vrije slag. Dit was een rechtstreekse finale, ingedeeld op tijd. Het lukte Esmee om de afstand af te raffelen in ruim negen minuten: 9.11.85. Dit was goed voor een zevende plaats in een veld van 23 zwemsters.

Dion Dreesens kwam als vijfde de A-finale van de 200 meter vrije slag binnen. Hij zwom in de finale nog wat harder dan in de series. Met 1.53.58 zette hij een vierde tijd neer, en greep hij net naast het podium.

Ook werden op de laatste dag van het zwemtoernooi estafettes gezwommen. Nederland deed mee met de meisjes op de 4*100m wisselslag. In de series zwommen Annemarie Worst, Maaike de Waard, Femke Leenstra en Jovanna Koens een tijd van 4.30.53 minuten, goed voor een twaalfde plaats. Dat betekende geen plaats in de finale, maar coach Mennen was wel tevreden over prestatie.
090724 handbal2
Handbal
De handbalsters streden vandaag om het brons tegen Denemarken, de regerend Europees kampioen. In de poulefase had Nederland nog verrassend gewonnen van Denemarken. Een tweede stunt zat er niet in. De eerste helft ging het nog gelijk op, maar in de tweede helft drukte Denemarken door: 33-24. Nederland eindigde zo op de vierde plaats.