Goud voor judoka Laura Prince

Laura Prince
TAMPERE - Met een ippon heeft lichtgewicht Laura Prince, judoklasse -44kg, dinsdag op het EJOF in Tampere het eerste goud voor Nederland binnengehaald. Na een voorzichtig begin van het toernooi sloot ze het op de best mogelijke wijze af.

Prince beet het spits af voor Nederland in het judotoernooi. Haar eerste tegenstandster was de Bulgaarse Magdalena Varbanova. Prince was erg nerveus in deze partij, maar het lukte haar om de partij nipt te winnen, nadat de Bulgaarse een straf had gekregen voor passiviteit.

De tweede ronde, tegen de Servische Savic werd ook gewonnen. Nog steeds niet heel overtuigend, maar al wel een stuk minder gespannen. De halve finale judode Prince tegen Verena Nizamova uit Rusland. In de finale stuitte ze tenslotte op de Duitse Alessa Sommer. Na 26 seconden besliste ze de partij overtuigend in haar voordeel, waarna het feest mocht losbarsten!

Junior Degen had in zijn klasse -55kg de eerste ronde vrijgeloot. De Nederlandse judoka kwam in de tweede ronde tegen de Oekraïner Kushkov op de tatami. Degen domineerde de wedstrijd maar zijn inzet werd niet beloond. Helaas incasseerde hij een ippon en verloor daarmee de strijd.
Laura Prince
Vierde plaats voor Leenstra
Femke Leenstra uit Tytsjerksteradiel is in de finale op de 100m vrije slag naar een vierde plaats gezwommen. Ze zwom net geen Nederlands record, maar wel een PR.
De andere zwemmers hebben allemaal de B-finales gehaald. De B-finalerace van Rachelle Visser op de 200m wisselslag viel tegen, de overige zwemmers hebben goed gepresteerd. Dion Dreesens kwam uit op de 400m vrije slag, Jens Bakker zwom de 200m schoolslag. Op de 200m rugslag haalde Annemarie Worst tot haar vreugde meer dan een seconde van haar PR af, eerst in de voorrondes, daarna ook nog in de B-finale.

Van de roze wolk gevallen
De handbaldames leefden na hun winst van gisteren op Europees kampioen Denemarken nog op een roze wolk. Een wolk waar ze hard vanaf vielen in de wedstrijd tegen Servië. Ze speelden slecht, verloren met 22 tegen 32. "Morgen gaan we er weer voor," spraken de speelsters af. Dan wordt de laatste poulewedstrijd tegen Noorwegen gespeeld.

Volleybal
Ondanks de verwachting voorafgaand aan het toernooi dat van Duitsland toch wel gewonnen moest kunnen worden, liepen de Nederlandse volleybaljongens vandaag tegen een duidelijke nederlaag tegen ons buurland aan. De setstanden 25-17, 25-14 en 25-23 spreken voor zich. Morgen zullen de lange mannen zich tegen Frankrijk moeten revancheren om zicht te houden op een medaille.

Ook de volleybalmeisjes hadden vandaag Duitsland als tegenstander. En ook zij verloren de strijd met 3-0. Morgen hebben ze een rustdag, waarna donderdag de kruisfinales gespeeld worden.